"Jag blev glad idag"

Kitty ringde igår och sade kryptiskt att jag skulle bli glad idag. Hon hade rätt. Ett brev anlände från en viss Sanna Svensson och intui låg en söt lapp och ett mobilsmycke föreställande den "riktiga" Kitty. Tack, jag blev jätteglad! *gosar*

 

Sedan var jag och morsan till ICA Maxi, fick lite grejor där, käkade även på Wok & Go, tack mamma.

Vi gick även på kören ikväll, vi ska ha en konsert med Py Bäckman den 9:e oktober och ikväll övade vi på några kända Bäckman-låtar, bland annat "Gabriellas sång". Det ska medges att jag fick tårar i ögonen första gången. Den är så himla vacker, dock en aning hög på vissa ställen. Som ex-alten jag är måste jag lära mig att sjunga högre än tidigare, det tar sin tid men kvällens träning gick bra.

Peace!

En bra och rolig dag

Idag har det varit full rulle men jag kan börja med igår då jag träffade Linda en stund på kvällen. Vi spelade Fia med knuff och det blev väldans spännande på slutet. Hon vann men jag var stolt över min come back (jag var underdog genom hela spelet). Sedan pratade jag lite med moster på facebook innan jag gick och lade mig. Vi har inte snackat med varandra på alltför länge. Vi skulle ha träffats idag men det verkar inte bli så tyvärr. Vi får ta det en annan dag istället. 

På Bondens egna marknad, som är varje lördag mellan den 7:e augusti till 2:a oktober, shoppade jag och morsan loss bland KRAV-märkta grödor. Vi inhandlade ingredienser till en Grekisk sallad som jag döpt om till Svensk sallad eftersom osten vi ska ha i är gjord i Sverige och inte alls påminner om fetaosten i affärerna. Salladen köpte vi av en jättesöt kille, hehe.
Vi köpte även en fin blombukett som vi satte vid mormors grav på väg hem, hittade även minneslunden så nästa gång ska jag ta med blommor till Lollo också.
Sist men inte minst svängde vi in vid en godisaffär, "Asgott", och shoppade godis för 77 kronor! Hey, det är faktiskt lördag. De har chokladgrodor där! Dock inte lika goda som de tidigare chokladgrodorna med medföljande kort men ändå, chokladgrodor!!!



Peace!

Igår 26/8

Det var en händelserik dag, först åkte jag och morsan till Erikslund, käkade thaimat och handlade på ICA Maxi. Jag fick jättefina saker med Liverpool FC och Kitty-logor på, tack, tack, tack morsan! *hjärta*
När vi kommer hem får vi reda på att det finns en vattenläcka i området vilket betyder inget vatten i kranen, toppen.
Trots stor irritation på de som orsakat denna läcka går vi och ser Trollkarlens lärling på bio, en film både jag och morsan velat se och som inte gjorde oss besvikna.



 Väl hemma igen står det en tankbil några huslängor bort och delar ut vatten, morsan går dit och äntligen har vi LITE vatten. Jag tycker verkligen synd om de människor som inte har tillgång till friskt vatten dygnet runt, jag har verkligen tagit vissa saker för givet.
Nu i morse har vi dock vatten så det var en liten kris, men det hindrade inte krisen från att både göra oss oroliga och irriterade. Snipp, snapp snut, så var sagan slut.

Peace


Bättre

Idag fick jag mitt efterlängtade bokpaket med fyra spännande böcker, följ adressen och se bilden/titlarna - www.twitter.com/viktoriamaria.

Har även anmält mig till en ny skrivarkurs, Nordisk Författarutveckling, hoppas att den hjälper mig framåt.

I övrigt har det varit en helt okej dag, bättre än igår i alla fall. Ska käka nu och sedan försöka skriva lite mera.

Peace!

Uusch, neggo...

Jag sov inte alls bra inatt, låg och vred och vände på mig i flera timmar. När jag äntligen lyckades somna väcktes jag av att det regnade, fan vad högt dropparna slog mot rutan. Det kliade även i min (känsliga) hårbotten, gillar det inte.

Sedan har jag migrän och är allmänt trött. Har skrivit nästan ett helt kapitel till en av böckerna men har mycket kvar. Är också lite stressad över att min skrivarkurs är så gott som slut, jag måste hitta en ny kurs tills jag kan ansöka till skrivarskolan jag vill gå på nästa år.

Till sist är jag både avis och bitter. En gammal klasskompis till mig har fått en gastric by-pass idag, en magoperation som även jag ansökt om. Det är fuskigt att hon får en och inte jag. Jag ringde ju till min familjeläkare förra veckan och då berättade hon i förbifarten att jag inte kommer få en operation på grund av blah blah blah. Istället skickar hon mig till ätstörningsenheten så att jag kan få träffa en dietist och psykolog. Hallå, jag väntade ju på att få träffa en dietist när jag var under utredning hos överviktsenheten i Uppsala!
Fan att det ska vara så jävla krångligt att få hjälp. De väntar nog på att jag ska dö, vilket jag säkert komma göra också innan jag fyllt trettio om jag inte går ned i vikt snart. Jävligt snyggt också av Uppsala att inte personligen meddela att jag blivit nekad operationen. Jag har gått och väntat nu i ett och ett halvt år på att få den, tänkte de låta mig fortsätta gå och undra över varför ingen hörde av sig, varför jag aldrig fick träffa en dietist? Min familjeläkare som jag pratade med, hon är likadan. Hon visste att jag tänkte sluta med min ångest-medicin men hörde aldrig av sig för att fråga hur det gick. Nu har hon skrivit ut en ny medicin som både ska dämpa min ångest och min hunger, jag vill fan inte ha en ny medicin!
Blä.
Nu regnar det igen, fy fan.

Peace!

Bra vs Skit

Först och främst vill jag gratta min underbara Sunny, hon har en pojkvän nu. *woho*
Sedan vill jag göra ett statement, när det går bra för andra går det skit för mig. Det är sant, så fort någon mår bra knallar jag i en brant uppförsbacke med en sjuttio kilo tung ryggsäck som sällskap. Men jag tänker såhär: jag ser hellre att alla runtomkring mig är lyckliga och mår bra än att enbart jag mår bra, jag menar det. Älskar min familj så oerhört mycket (kompisarna ingår i familjen) och jag behöver er alla så snälla, fortsätt må bra - I don't mind.
*gosar allt underbart folk*

Peace!

Ångest

Yes, ångesten kryper fram på natten nu och förstör. Tror det är en biverkan för att jag slutat med Paroxetin men läkaren tror att jag faktiskt lider av ångest och har nu skrivit ut en ny medicin som dessutom ska hjälpa mig att vara mindre hungrig. Snackade nyss med läkaren, tydligen blir det ingen operation för att jag äter för mycket fett och socker, jag måste få kontroll på mina dåliga vanor, eller nått. Men jag kan inte gå ned i vikt på egen hand, därför har hon nu skickat en remiss till ätstörningsenheten. Toppen. Där lär jag få massor av nya kompisar. Jag får åtminstone träffa en dietist vilket jag har velat göra i hur många år som helst nu. Men jag blir förbannad på att överviktsenheten i Uppsala inte meddelat mig om att jag inte längre står i kö för en operation. Jag ser det som min enda väg ifrån fetman men nu ska en ny karusell börja snurra. Får väl börja knapra den där nya medicinen så kanske ångesten dunstar.

Peace!

Hufflepuff!

Först och främst, tack Kitty för din uppdatering. *gosar* Är så stolt över mitt kära elevhem (tar fram min pom pom). De vann låttävlingen, önskar att jag hade kunnat vara med och filmat. Hufflepuff rules!



Sedan vill jag gnälla över hur förkyld jag har blivit, det svider som fan i halsen och det är så irriterande!
Morsan har också blivit förkyld, det är väl någon svensk epidemi som härjar. Vi är två sjuklingar som behöver pysslas om och Charlie hjälper inte till. *host host*

Saknar SHirl och hoppas att det saknar mig, peace!

Ps, Kitty: jag vill se foton på dig med dina presenter - det skulle göra mig frisk snabbare. *wink* Love!


4 h

Så länge fick jag sova i sträck inatt, jippi! Sedan kom några minuter här och någon halvtimma där men de 4 timmarna i början var till stor nytta. Jag har desvärre vaknat upp med en förkylning (tittar menande på Kitty) men den är ingenting jämfört med halsbränna, ont i magen, menskrämpor, yrsel och illamående.

Här är några bilder från den tionde och elfte, jag hoppas de andra som har med sig kameran tar bilder/filmar och sedan skickar till mig så att jag kan göra min lilla SHirl-film.

 Här sträcker vi på benen någonstans på väg till Kalmar
 "It takes two baby", Xindea rycker in och hjälper Kitty
 BB demonstrerar att det visst går att Avada Kedavra sig
 Jag provligger min luftmadrass, funkar
 Här står de nyanlända och lyssnar på regler innan sorteringsceremonin

Peace!

Fy fanken..

Kom hem från Kalmar för någon timme sedan. Allting gick snett och istället för att leka med de andra barnen på SHirl i fem dagar och sedan åka med Sanna till Linköping och fira hennes födelsedag sitter jag nu hemma och mår pyton. Jag är glad att jag åkte den 10:e, dagen före den officiella "invigningen" och jag är glad att jag orkade med gårdagen, men under natten fick jag ingen sömn alls, jag såg och hörde saker som inte fanns, kallsvettades och mådde illa. Jag tror att det är en blandning av magkatarr och abstinensen av min ångest-medicin men är inte helt säker så jag har bokat en telefontid med min familjeläkare nu på tisdag.
Känns jätteskumt att vara tillbaka, min SHirl-tid fick ett abrupt slut, halv fyra på morgonen bestämde jag mig för att "avbryta min tid i huset" och ta mig hem, jag är aldrig rolig att umgås med när jag mår dåligt. Saknar alla små söta SH-are, känner mig lite som en svikare också som bara lämnar dem och mitt kära elevhem. Men som sagt, det här var rätt beslut och jag får säkert fler chanser att träffa dem på andra SHirl i framtiden.
Bilder som jag hann ta dyker upp här senare, nu tänker jag vila lite.

Peace!


Lycklig

Yes! Idag hände det äntligen, jag fick se Eclipse på bio! Åh vad jag älskar Jacob och varulvarna (except Leah), jag är kär! Tyckte tidigt om Jasper också, mycket tack vare Jackons nuna, men nu älskar jag honom också!


"Let's face it, I am hotter than you."
*
Har packat inför SHirlet som startar på onsdag, så förväntansfull! Dock ska jag, Liz, Xindea, BB och Kitty träffas redan imorgon. Har saknat kattungen men jag har turen att få följa med henne till Linköping efter SHirl, ska bli spännande att se hur hon ska bo de närmaste åren.
Min ryggsäck är smockfull med grejer men blir förhoppningsvis lättare ju längre jag är borta.

Ska börja läsa Breaking Dawn så fort jag kommer hem lördagen den *20:e, iiih, ser fram emot att få veta slutet samtidigt som det kommer bli en aning sorgligt - som när jag läste ut sista HP-boken.

Peace!

Japp

Som jag misstänkte i mitt förra inlägg gick det mycket bättre att se sista filmen innan jag hunnit läsa ut boken. Såhär i efterhand gillar jag nog första filmen bäst, trots vissa ohyggliga scener, samt andra boken.
Lisbeth Salander är en hjältinna av fin kaliber. Kan även tillägga att efter filmerna sympatiserar jag med Ronald Niedermann, stackarn.


*
Hur som haver barnen kär, ikväll blir det inte Eclipse på bio för Magda är sjuk. Vet inte när jag kommer få se filmen men förhoppningsvis innan jag sticker till Kalmar på SHirl.
*
Utanför är det några kärringar som snackar och det hörs in så jävla bra. Det är skitirriterande när jag försöker lyssna på Spotify men hör deras gaggande i bakgrunden hela tiden. Varför är väggarna så förbannat tunna i det här huset?
Fick i alla fall ett nytt brev från en brevkompis i Tyskland, ska svara på det nu.

Peace!

Flickan som lekte med elden

Jag har läst både Män som hatar kvinnor samt Flickan som lekte med elden och är nu inne på fjärde kapitlet i Luftslottet som sprängdes. Jag hade tänkt göra så som jag brukar göra när det gäller filmer som är baserade på böcker, läsa boken först och sedan se filmen. Det brukar diffa ganska mycket och böckerna är oftast bättre än filmerna. Dock har jag nu kommit fram till att det bara är jobbigt vad gäller Millenium-trilogin, har nyss sett Flickan som lekte med elden och satt hela tiden och tänkte på hur den var annorlunda i jämförelse med boken. Jag visste vad som skulle hända redan i varje påbörjad scen, irriterade mig över att de ändrade eller tog bort vissa saker (hälften av bokens innehåll är borta) och kunde inte känna någon spänning alls. Kanske är det så med alla deckare, man ska inte läsa böckerna för då vet man redan vem mördaren är osv. Hur som haver, tänker göra ett undantag i min "regel" och se Luftslottet som sprängdes INNAN jag läst ut boken. Jag måste även lära mig att böckerna och filmerna är helt olika saker och att inte bli besviken. Vill avsluta detta inlägg med att säga att Stieg Larsson var ett författargeni och att det är synd att han inte lever längre.



Peace!

Ps, jag tycker inte att de borde göra en internationell version av Millenium-trilogin. Jag fattar inte varför omvärlden inte bara kan fixa undertexter och uppskatta det vi gör. Nej, man måste göra en Hollywood/utländsk version så att man slipper läsa undertexter för det är så himla jobbigt. Likadant med Wallander, där var England framme och gjorde sin egna version, hur knäppt var inte det? En "svensk" polis som snackar engelska i Ystad, jösses, tillåt mig skratta, ha ha ha. Nej, original ska det vara.

RSS 2.0