Duktiga mig

Morsan är snart hemma, wiho!
Har varit duktig under hennes frånvaro; gått ut med hunden (inte slarvat med det), tagit ut soporna, handlat mat själv och hållit mig ifrån dumheter. *Klapp på axeln*

Var till IKEA med morfar och Gerd idag, de ska köpa nya sängar till Gunnarn så att fler personer kan hälsa på och sova över samtidigt, toppen!
Morfar bjöd på mat, köttbullstallrik - det väcker minnen!
Jag och Gerd gick in på ICA Maxi (Hälla) där jag köpte hem lite gott till mig och morsan ikväll - mumma.
*
Sitter och chattar med Sunnny på Skype. Yepp, jag har givit Sanna ett nytt smeknamn för jag börjar bli van med att kalla henne Sannie men det är ett smeknamn hon fått av andra så jag modifierade det lite bara.
Nu har jag även ritat en bild som förklarar hur läget är just nu men jag tror bara det är Sunny och jag som till fullo fattar den.



Peace!

Tjött *gäsp*

Råkade ta en liten tupplur som varade i över två timmar, inte bra. Är jättetrött nu men kommer piggna till snart (då jag ska sova) och har dessutom ont i huvudet. Blä.
*
Morsan är i Karlstad idag samt imorn så jag måste vara själv här hemma med hunden, inte kul. Jag gillar inte att vara ensam här på kvällarna, det är läääskigt...
*
Lyssnar på en repris av Morgonpasset i P3 (som vanligt). Martina ska ju ha mamma-ledigt snart och det känns sådär, hon gör Morgonpasset komplett och jag kommer sakna henne. Moa, som ska ta över under tiden, verkar helt okej men hon är ingen Martina så Morgonpasset blir annorlunda - har inte bestämt om jag gillar det eller ej.
*
Gick till affärn idag, duktiga mig. Tappade tyvärr 70 kr på vägen hem men jag brukar aldrig gå utanför dörren om jag inte behöver så jag är faktiskt stolt.
*
Jag har även börjat dricka te! *Helt galet* Folk som känner mig vet att jag undviker te och rynkar på näsan när någon berättar hur gott det är. Men nu har jag alltså ändrat mig. Jag har börjat "utforska" olika sorters te, använder mjölk och socker om jag inte är säker på att smaken gillas. Sitter nu med en kopp, smackar både persika och bittert, but I like it.

Peace!

Books and books and more books

Tjingeling!

Fick ju hem mina böcker från Bokus förra veckan, har börjat läsa två stycken: "Handbok för unga skrivare" av Sigbritt Ernald och "How to write a blockbuster" av Helen Corner och Lee Weatherly. Båda är såklart köpta för att jag ska lära mig mer om hur man skriver "på rätt sätt" och första boken var lite av en besvikelse, den ska man ha när man går i skolan och ska skriva på svenskalektioner typ. Den andra är däremot vad jag behöver, jag har läst halva och redan blivit klokare, har dessutom börjat använda överstrykningspenna - ett bra hjälpmedel.



Vet inte varför jag plötsligt hungrar efter böcker och nya berättelser, det började innan jul och har inte försvunnit. Tycker lite synd om morsan som får betala alla räkningar, hon är egentligen för snäll mot mig, men jag är oerhört tacksam. När jag blir känd ska hon få trefaldigt tillbaka, älskar dig mamma.

I boken "How to write a blockbuster" får man tips på olika övningar och jag valde ut en av dem, mest för att jag var nyfiken. Gjorde ett collage med random bilder från olika tidningar, klistrade dem på papper och sedan papperna på en kartongskiva. Det satte igång kreativiteten vill jag lova, den står nu i köket så att jag kan titta på den från datorn när jag skriver. Morsan har till och med varit framme och blivit nyfiken. Jag vet inte om det kommer bli en bok av collaget men uppgiften var nyttig, rolig dessutom.


*
Igår kväll (lördag) var det Singstarafton!
Denna gången bjöd jag in min kompis Linda, samma tjej som bjöd med mig till The Studio.
Moster och kusinen var där och morsan också, vi hade riktigt kul och knaprade på chips och drack dricka mellan låtarna.
Ska kanske träffa Linda imorn också, vi får se, är ganska trött idag och halsen är lite öm - skrattade mycket igår. Linda fick även testa på Mario Bros Wii, hon blev beroende! *Muhahaha*

Solen skiner och jag grattar alla på Alla Hjärtans Dag! *Delar ut små gula hjärtan för gult är den bästa färgen*

Peace!

Modell för en dag

Superkul!

Började med att Linda frågade om jag ville hänga med till The Studio på nittonde våningen i Skrapan och jag sade ja! Det var jättelänge sen vi träffades och jag tycker verkligen om henne, hon är rak på sak och vågar ta för sig.

I alla fall, vi kom dit igår och fick fylla i information om oss och sedan vänta tills vi blev uppkallade en och en och fick smink på oss. Min sminkös hette Emelie och var väldans självsäker, hon lade på en skitcool make up men min hud kvävdes. Sedan lockade hon mitt hår, gud så söt jag var!
Vi fick vänta igen innan en fotograf, en ascool tjej, kom och tog med oss till ett rum som hade olika bakgrunder och rekvisita. Vi bytte om men jag glömde byta skor och ta bort tofsen från min handled men men...

Jag fick börja och fotografen talade om hur jag skulle göra. Jag log mycket för att jag var så nervös men det blev inte så hemskt som jag tänkt mig. Tyvärr reflekterades ljuset i mina glasögon på de flesta foton så jag funderar på att köpa ett fotoprogram och kanske mixtra lite med bilderna.

Linda var jätteduktig och söt, hon hade inte sina glasögon på sig och nu i efterhand vet jag att jag inte heller hade behövt mina glasögon. Fotografen frågade mig om jag kunde ta av mig glasögonen på några head shots och de fotona blev så bra! Tackar Emelie för det som ringade in mina ögon med grön färg, jag brukar tycka att mina ögon ser alldeles för små ut utan glasögon men jag blev nöjd.

Efteråt fick vi vänta igen och sedan kom en tjej och hämtade oss för att visa bilderna. Jag tyckte först att det var lite pinsamt, jag gillar ju inte min kropp, men efter ett tag vande jag mig och kunde faktiskt gilla vissa bilder. Jag köpte alla bilder för 2800 kr för jag kunde inte bestämma mig för vilka jag ville ha. Jag fick 60 bilder för priset av typ 30, jag anser att jag gjorde ett kap.

Efter The Studio käkade Linda och jag på Subway innan vi åkte hem till henne. Där träffade jag Magnus och Sanna, Lindas grannar. De har två jättesöta ”småpudlar”, vill ha! Tänkte sno deras minsta och byta ut han mot Charlie men det gick inte tyvärr. Linda och jag körde Singstar, jag vann flera gånger! *Happy*

Linda skulle visa fotona men när hon stoppade in cd-skivan i datorn funkade det inte. Vi fick panik och blev jätteledsna. Det första jag gjorde när jag kom hem var att testa skivan på morsans stationära och den funkade så jag ringde till Linda och ska nu hjälpa henne att få sina bilder. Hoppade in i duschen sen, det var mycket jobb med att ta bort sminket, försökt länge men det finns fortfarande rester kvar runt ögonen, jobbigt.


Jag hade kul på The Studio och efter operationen, när jag gått ned i vikt, ska jag nog dit igen och ta ännu najsare foton.


Peace!

    


Krig

Usch, sitter och lyssnar på P3 där de nyss spelat Sorgmarsch - det de tänker spela när de två stupade soldaterna från Afghanistan kommer hem. Känns nästan overkligt att svenska soldater dött, vi brukar väl inte hamna mitt i skottlinjen? Det känns som om det är något som mest händer USA, där man ser hur de vecklar ihop den amerikanska flaggan och lämnar över till de anhöriga efter begravningen. Eller också är det jag som tittar på för mycket teve, soldater dör väl varje dag och inte kommer alla från USA.

Jag vill inte ha krig, jag är en pacifist. Jag älskar mitt land men vet inte om jag skulle vilja dö för det, är jag en dålig medborgare då? En sämre patriot?

Verkligheten skrämmer mig ibland, tur att det finns vissa ljusglimtar på den molnbeklädda himlen.

Peace! (Snälla?)



Mario!

Har haft ett galet dygn!

Först var det kalas planerat vid tre igår (söndag) och till det kom en av mina bästa vänner Tove, ända från Norberg - heja! Jätteglad över att se henne för senaste gången vi sågs var innan jul = alldeles för lång tid.
Hon tog med sig två handkontroller för Wii samt Mario Kart så vi körde det efter fikat som även moster, Ottilia, morsan, morfar och Gerd var med på. Kalaset var roligt och vädret ute var najs (dock börjar jag bli trött på kylan, burr). Fick en present av Tove, tillbehör till min Wii-remote (två rackettar, en golfklubba och ett basebollträ). Tack så mycket!

När gästerna gått hem var jag och Tove ensam hos morfar, morfar övernattade hos Gerd. Vi stack till pizzerian på Bäckby och hyrde en film på ICA, Stan Helsing. Filmen var helt okej, lite löjlig men några gånger skrattade vi.
Sedan var det bara Mario Bros som gällde. Vi gick från värld 2 till värld 5 men var sedan tvugna att sova då klockan var över ett.

Idag gick vi från värld 5 till värld 7 och sedan skulle Tove hem, tyvärr. Usch så roligt vi hade, saknar henne redan.
Samtidigt idag fick jag reda på att jag vunnit en Pinne i SH's Pinnergala samt delat första plats med en annan! Jag är så stolt och tacksam, tack alla som röstat på mig/min karaktär! *Delar ut kramar*

Peace!

Tove!                         Nähä?!
   Mina gäster  Mario Kart!


PS, här är statistiken från Pinnergalan angående hur folk röstade i de kategorier jag var med, enjoy!

Snällaste Karaktär
Vinnare: Edmund Amend 14.9% (7) <--- Min
Aurelius Bexhill 12.8% (6)
Sandrine Titterington 10.6% (5)
Bedelia MacGee 8.5% (4) <--- Hon är min också
Liam Watanabe 8.5% (4)
Siera Nash 8.5% (4)
Benjamin Fraser 6.4% (3)
Ekaterina Sevastyanovna Chicherova 6.4% (3)
Hadrian Isacson 6.4% (3)
Theodore Adams 2.1% (1)
BLANKRÖST 14.9% (7)

Bästa släktingar
Vinnare: Släkten Acton-Aldwych 29.8% (14)
Tvillingarna Fletcher (Rain & Summer) 25.5% (12)
Bröderna Woodrow (Avery & Elias) 10.6% (5)
Systrarna Thomson (Mathilda & Lucy) 8.5% (4)
Bröderna Amend (Edmund & Kieron) 4.3% (2) <--- Edmund är min
Systrarna Hodge (Gwenda & Idelle) 4.3% (2)
Släkten Kincaid (0)
BLANKRÖST 17.0% (8)

Största emo
Vinnare: Dorothea Ward 27.7% (13)
Zacharie Janvier 23.4% (11)
Nichola Hill 19.1% (9)
Edmund Amend 10.6% (5) <--- Min
Esmeralda Cherryfield 2.1% (1)
Ewan MacQueen (0)
BLANKRÖST 17.0% (8)

Bästa/Finaste Karaktärsnamn
Vinnare: Cadence Callaghan 19.1% (9) + Romeo Heart 19.1% (9) <--- Han är min
Aloysius Seaver 17.0% (8)
Phoenix Pritchard 14.9% (7)
Sandrine Titterington 10.6% (5)
Connor Ó Ruadháin 4.3% (2)
Nichola Hill 4.3% (2)
Zedekiah Brendan-Synclair 4.3% (2)
Caoimhín Ó Macaula 2.1% (1)
BLANKRÖST 4.3% (2)

Karaktär med största egot
Vinnare: Jasmine Stainthorp 27.7% (13)
Cecilia St. Claire 25.5% (12)
Leoman O'Greys 23.4% (11)
Romeo Heart 14.9% (7) <--- Min
BLANKRÖST 8.5% (4)

Åtta kategorier får vi reda på senare så this is it för stunden! /V.D

 

Svenska Hogwarts!

Jag måste bara få berätta om min härligt trevliga dag på IRC bland mina SH-vänner!

Först blir man varmt mottagen när man kommer in i öppna kanalen på IRC och bara det värmer ju hjärtat. Sedan fick jag spela mot Safir, en veteran på SH ska väl nämnas, och det var första gången så lite pirrigt var det. Hon är för övrigt inte bara en bra spelare utan även en schyst person som jag respekterar oerhört. Vårat spel handlade om min Ravenclaw-fyra Brandon Hewer och hennes Ravenclaw-femma Sandrine Titterington. Ni som vet hur man gör och får, gå in på B&B och läs deras möte - garanterad satisfaction *flin*
Sedan har jag bara fortsatt spela med bland andra NathaCh, Sara Broke och Isdockan - alla tre underbara och fantasifulla personer.
Ja jag har haft en så rolig dag framför datorn så det är inte sant! Jag blir så rörd när folk skriver att de tycker jag är schyst eller en bra spelare, det gör mig fan tårögd!
Har även blivit nominerad flera gånger i Pinnergalan och det är så fina nomineringar, tack så hemskt mycket!
Min bästa vän Kitty måste även få lite rampljus här. Hon är en fantastisk person som jag älskar väldigt mycket. Kan knappt vänta tills hon kommer hit och förgyller min tid 24 timmar om dygnet.
  
Peace!

Ps, för er som inte vet vad Svenska Hogwarts är för något, här är dess hemsida: www.svenskahogwarts.com

Grattis på födelsedagen...

till mig!!!

Idag, klockan 12.14 (lunchtid) fyllde jag hela TJUGOTVÅ år!
Redan samma tid fast på natten fick jag mitt första grattis av Kitty! Hon är en sån himla fin person och jag är för evigt tacksam mot SH för det var där som jag "hittade" henne och boy är jag glad för det! Vi snackade i över två timmar efter att jag kommit hem från kryssningen med morsan som var kanoners!
Hur som haver, morsan väckte mig på morgonen med presenter, två finfina spel till mitt Wii, en ny fräsch tandborste samt skitfräcka hörlurar med döskallar på!
Sedan somnade jag om och vaknade vid lunch. Jag hade inte käkat något och magen kurrade samtidigt som jag blev mer och mer irriterad över att vi inte gjorde samma sak som förra året - vilket var att åka till Pizza Hut och gå loss på buffén. Det slutade med att jag betedde mig som en idiot medan mamma försökte vara schyst mot mig. Jag ångrar så att jag slösade drygt två timmar av min födelsedag på att tjura för mig själv, not good. Jag till och med grät en skvätt, helt patetiskt men känslorna var tvugna att komma ut.
Till slut fick jag i mig kebab som morsan köpt och efter det var allting frid och fröjd.
På sena eftermiddagen gick vi hem till morfar där även Gerd var och jag fick öppna presenterna från dem. Morfar gav mig hela 1500 kr (!) samt en stock Göteborgs Rapé medan Gerd gav mig en jättesöt mjukishund och en fin, blå sjal.
Vi fikade, morsan bjöd på morotskaka *nam nam* och så testade vi mina nya spel. Super Mario var jättekul!
Nu är jag hur trött som helst men såklart har jag förpliktelser på Facebook så jag ska skörda lite, mata och rensa skit.

Peace från numera 22-åriga mig /V

RSS 2.0