Veckan med Kitty!

I tisdags kom min älskade vän Kitty hit!

Vi hann med mycket i veckan som gått; vi grillade, städade och åkte till Selstor, gick på bio och pratade både SH och bäbisar.

Jag bakade en Daim-kladdkaka som blev mycket mumsig!


På onsdagskvällen blev det grillning:


Sanna var grillvakt


Mor tog hand om mina kycklingklubbor medan Sanna tyckte synd om dem


Tillbehörsbordet


Söt kissekatt nummer ett!


Min lilla tallrik


Gott med Viggos vegetariska grillspätt


Plingelmaffians motståndare i full fart med att plingla tillbaka!


Grillkvällen avslutades med läckra melonbitar, mums mums!


Hemmagjord go'fika när morsans jobbarkompis besökte oss


Vi hann spela Skip-Bo, till min stora förtjusning!


Smakade alkoholfria BEO under OS-invigningen, helt okej

I fredags fick Kitty följa med till barnmorskan, hon tyckte nog det var ganska roligt, speciellt när vi lyssnade på Alex hjärtljud. Jag blir så glad varje gång barnmorskan säger att bebisen verkar stark och mår bra. Jag mår också bra, förutom att jag har problem med halsbränna och samlar på mig vatten i vänstra benet ibland. Följer fortfarande kurvan med min mage och har gått upp dryga 6 kilo under graviditeten hittills.

OS-invigningen på fredagskvällen var spektakulär! Det var kul att se Voldemört bli besegrad av Mary Poppins, det var även häftigt att se Arctic Monkeys och Paul McCartney uppträda. Ska bli spännande att se hur många medaljer Sverige tar, jag hoppas på minst fem i alla fall.

I lördags eftermiddag var jag, morsan och Kitty på bio, vi såg Batman - The Dark Knight Rises. Huvva vad den filmen är bra!!! Jag blev inte besviken det minsta, jag vill till och med ha en fortsättning på storyn och följa Robin! Vi satt i ettans salong och trots att ljudet var lite väl högt för min smak så njöt jag i fulla drag, även Alex om jag ska gå efter sparkarna i magen. Alex skötte sig bra och trots att filmen var 2 timmar och 45 minuter lång behövde jag inget toa-break vilket kändes bra eftersom vi satt precis i mitten av salongen.
Efteråt bestämde jag och Sanna att jag ska gifta mig med Batman så får hon gifta sig med Robin, hihi.



Idag åkte Sanna hem men jag hinner inte hänga läpp över det för imorgon bär det av till Gunnarn! Åh vad jag ser fram emot det! Var senast dit upp för två somrar sedan och det ska bli så kul att återse den lilla byn och träffa alla härliga norrlänningar! Vi hoppas på fint väder mamma och jag, jag hoppas även på lite mygg.

Nu ska jag laga pasta med vitsås och sedan slå på teven för att titta på lite OS.

Peace!

Charles "Charlie" Lennon

Våran lilla vovve har nu somnat in.



Imorse klockan åtta åkte jag och mamma till Djurdoktorn och vid halv tio var det över. Jag var aldrig med in, skulle inte ha klarat det med mina hormoner, men mamma satt hos honom till slutet.
Det känns för jävligt att vi behövde avliva honom men ingen annan ville ta hand om honom och jag kan inte både ta hand om en sådan hund samt en liten nyfödd baby, tyvärr.

Charlie var fin och mysig när han ville det men även nervös och vild. Jag tänker komma ihåg honom som en energisk liten valp som älskade bollar.

Vila i frid nu min lille farfar, reta gallfeber på morfar uppe i himlen.

Peace!

Mat, mat, mat

Hehe, inlägget idag handlar mest om vad jag ätit de senaste två veckorna i bilder.

Först ut är min egen konstruktion av Chicken BLT:


Laxpudding med smält smör:


Samma dag gjorde jag även Finska pinnar:


En dag blev jag jättesugen på såkallade "pms-kakor", de går så snabbt att laga till och är djävulskt goda!


I början av veckan blev jag supersugen på mockarutor istället, första gången jag gjorde dem, visst ser de goda ut?

Jag garanterar att de blev jättesmarriga också, mumma!

Sist men inte minst middagen igår:

Couscousröra med stekt halloumi, inlagd paprika, torkade aprikoser, solrosfrön samt kryddor. Till det en grönsallad och creme fraiche, ljuvligt! Det roliga är att jag fick inspirationen på morgonen efter jag vaknat, jag gillar inte ens couscous eller halloumi!

Nu så, inga fler matbilder för den här gången, lovar!

Vill däremot visa en bild på våran älskade ComHem-box som kom hem till oss förra veckan, åh vad jag älskar den! Speciellt kanalen BBC Entertainment, känns som att den kanalen är gjord för mig, brittisk humor är bäst!


Vill avsluta detta inlägg med att meddela att jag har en för jävlig halsbränna på grund av graviditeten. Jag mår illa nästan konstant och det gör svinont i halsen. Dock glömmer jag bort mina plågor när jag känner bebben sparka. Är nu inne på vecka 31, det går undan!
Vi håller på att städa fortfarande och det börjar arta sig, idag frostar vi ur frysen och rensar i köksskåpen. Det finns ingen här som ligger på latsidan, det kan jag lova!

Peace!

Tove + barnmorskemottagningen

Haha, ja titeln är kanske lite konstig för de som inte vet att jag brukar summera vad inlägget ska handla om i rubriken.

Tove är här!!!

Kom igår, vi såg på "en gång i Phuket" som var riktigt underhållande och bra mycket bättre än "sommaren med Göran" (för de som är rädda att filmerna är alltför lika varandra).

Idag följde Tove med mig till barnmorskan. Allting ser fint ut, mina blodvärden samt blodtrycket är bra, Alex hjärtljud är starkt även om barnmorskan fick leta på höger sida idag (bebben verkar ha bytt sida, hehe) och min mage växer som den ska. Låg förut på den nedre delen av kurvan, nu ligger jag smack mitt på, way to go Alex (som är den som rumsterar om och bygger ut). Jag fick mitt blodgruppskort också, fortfarande A+, hehe.

Nu ska Tovan och jag titta på "Tower Heist" och sedan kila till 'färet.
Imorgon blir det en och en annan vända till Selstor samt återbruket om vi orkar och hinner.
Förresten, igår när vi hade flyttat runt lite möbler här hemma och jag hade packat en kartong fick jag min första riktiga sammandragning. Det skrämde mig i början, känslan var ny och liknar svag kramp, om man nu kan ha "svag kramp". Pratade om det med barnmorskan idag som bekräftade att det var en sammandragning och inget att oroa sig över så länge den/de gick över efter ett tag och inte kommer för tätt. Funderar på hur det kommer bli efter förlossningen. Det kommer kännas märkligt när det inte sparkar i magen, vet inte om jag kommer sakna det eller ej. Däremot vet jag att jag längtar efter Alex men hen får inte komma ut än, ingen är redo för det - speciellt inte Alex själv.

Peace!

Ps, fredagen den 13:e har hittills inte varit alltför hemsk, peppar peppar ta i trä, hehe. Nu har vi dessutom ComHem-bredband installerat, go Judit och Judit!

Vecka 27

* I veckan som gått har jag och mamma bland annat satt upp skrivbordet och hyllan till den från IKEA. Blev riktigt snyggt tycker jag, hit ut ska datorn flytta idag. En datastol samt en hurts ska monteras ihop idag/imorgon, sedan är den delen klar (tills mamma ska renovera köket det vill säga).



* Jag köpte äntligen skötbordet jag ville ha, det - precis som Alex säng - står omonterad i sin låda fortfarande ute i förrådet men såhär ser den ut på Babyproffsens hemsida:


* Gjorde en god soppa med supermumsigt fetaostbröd till i tisdags:

Kitty fick receptet igår, jag hoppas det blev lyckat!

* Idag har jag gjort min första köttfärslimpa ever och den blev otroooligt god, så stolt över mig själv!


Nu när morsan kör sin pulverdiet tänker jag passa på att laga massor av kötträtter och träna upp mina matlagningskunskaper ytterligare. Känner redan nu hur jag "köttsvettas", haha. Ikväll blir det Flygande Jakob med RIKTIG kyckling den här gången, annars brukar jag ju ha i quornbitar kryddade med kycklingbuljong - inte helt fel det heller.

* Igår brände jag mig på fingret också men det tänker jag inte lägga ut någon bild på, det skulle förstöra matbildarna, hehe.

* Det är svinvarmt ute plus fuktigt, jag svettas även när jag sitter still. Blir nog till att köpa en fläckt snart, annars blir den här graviditeten onödigt jobbig.

* Imorgon hoppas jag att raggarna drar hem tidigt från Power Meet för jag och morsan behöver åka till Selstor och lämna lite grejer igen. Har inte varit nere och tittat på några bilar och det lär inte hända heller, är inte så värst intresserad. Jag skulle bli sittande i trafiken en timma och förmodligen kissa på mig innan jag hann se några bilar, hehe.

Peace!

Helgen v. 26

* I fredags kom Wheevil hit och gästade oss! Det var ett kärt återseende och på lördagens första halva hjälpte hon oss att flytta grejer till Selstor, tack tack. På lördagskvällen drog vi ned till Cityfestivalen. Det blev lite shopping; både godis, ett ko-nattlinne till mor och så det bästa av allt: ComHem bredband!!! Det var en säljare som drog in morsan under sitt lilla tälttak på Stora Gatan och började ställa frågor angående hennes nuvarande bredband. Jag var på väg att dra henne tillbaka ut och gå därifrån men så snappade jag upp vem han jobbade för och hakade på istället, hehe. Summan av kardemumman är att vi nu har bytt från skräpiga Tele2:s bredband till ComHems, yey! 25 MB och så fri telefoni samt några nya kanaler till TV:n för inte alls mycket mer än vad vi hittills betalat för Tele2:s tjänster. Innan vi gick fick jag reda på att säljaren heter Alex, kom igen, det var ju ödet! Han var i alla fall jättetrevlig och jag tackar honom innerligt för att han fått mamma att byta bredband, jag har ju tjatat på henne att göra det i evigheter, haha.

Innan vi åkte hem lyssnade vi på Magnus Uggla. Han körde några av mina favoriter, bland andra "Johnny the Rucker" och "Varning på Stan". Fy fan vad jag diggade med i musiken, stackars Alex, hehe. Ugglan körde både gamla och lite nyare låtar, var underhållande och höll på i över en timma, tyckte det var bra.
Skönt att komma hem sen, min kropp värkte dagen efter kan jag säga, hehe.

Söta "Evil" med den amerikanska glassen
Nam nam

* Igår, söndag, var jag och morsan på Ottis 10 års-kalas. Vi fikade, träffade lite släkt och Ottis verkade gilla presenterna vi gav henne.
Vi satte även upp ett nytt skrivbord från IKEA som morsan ska använda som datorbord ute i köket. Vilket jävla jobb alltså, men snyggt blev det! Ska lägga upp en bild sen när vi fått dit extrahyllan också.

* Idag var jag till AF men innan dess pratade jag med en rar liten tant vid busshållsplatsen. Hon såg att jag var gravid och ställde frågor om graviditeten och bebisen. Tyckte det var riktigt roligt att prata med någon som inte dömer eller snokar i ens privatliv. Hon önskade mig lycka till och hoppades att allting skulle gå bra. Tack så mycket lilla tanten.
Kom dit AF fem minuter efter att de öppnade men fick nummer 30 samt en väntetid på EN OCH EN HALV TIMME! Mitt ärende tog bara fem minuter, suck.
Jag var vrålhungrig efteråt så nu sitter jag och avnjuter en kebab med bröd, mumma tycker både mamma och bebis.

Peace!

RSS 2.0