Alex 1 månad!

* Idag blir Alex hela fyra veckor! Oj vad det har gått fort (och ändå inte), hon växer så hon knakar, här är en dagsfärsk bild:
 
* Här är födelseannonsen i Västeråsar'n från i lördags, bilden blev dock inte så bra i tidningen:
 
* Idag hämtade jag mitt paket från Vistaprint, en "hemmagjord" mugg:
Även här blev färgen knäpp, bilderna är tagna i dåligt ljus och är svåra att redigera. Men, men, jag behåller den, man ser ju att det är min dotter på muggen och det är huvudsaken.
Däremot är Vistaprint lite dumt, påstår att man ska få en mugg gratis men så tar de massor i frakt. Ska försöka hitta ett annat företag nästa gång jag vill tillverka en mugg, t-shirt och så vidare.
 
* Jag har fått mjölkstockning! Bara så ni vet. Huvva vad ont det gör...
 
* Sist men inte minst, Kitty kommer hit på lördag, yey! Äntligen ska hon få träffa sitt gudbarn, tyvärr kan hon bara stanna till söndag. Vi ser fram emot besöket både Alex och jag och morsmors.
 
Peace!

Idag torsdag 25/10 -12

Oj, oj, idag har det varit full rulle redan från början.
 
- På förmiddagen var jag till Familjerättsgruppen för samtal med exet och två "handledare", det gick hyffsat, jag är positiv och hoppas på förbättringar och som alltid tänker jag göra mitt bästa för Alex skull, hon är ju mitt hjärta.
- Lunchen kirrade jag på Subway till morsan och mig.
- Efter lunch bar det av till BVC Råby och sköterskan Lena, morsan följde med mig och Alex. Alex väger nu drygt 4000 gram och har vuxit flera centimeter, hon mäter nu 53 centimeter! Lilla flickan börjar bli stor.
 
- Efter BVC åkte vi hem en snabbis för att sedan ta oss till DjurDoktorn där mamma hämtade urnan med Charlies aska i. De hade haft urnan färdig ett tag men inte hört av sig till oss, lite dåligt, men nu är han hemma igen i alla fall.
 
- Sedan blev det dags för Alex första tur till Erikslund, morsan var in och tittade på golv till köket på ByggMax medan Alex somnade i bilen så jag satt kvar med henne.
- Vi åkte förbi Barnens Hus för jag hade fått en kupong på en gratis body i något utav babypaketen men när jag kommer dit visar det sig att den kupongen bara gäller på Barnens Hus med kaninen och den som ligger på Erikslund är elefanten. Morr. Superlöjligt att de begränsar det till bara vissa områden, den närmaste "kaninen" ligger i Eskilstuna men inte fan åker jag dit bara för en gratis body, det var ingenting speciellt med dem heller så det är inget jag sörjer.
- Vi åkte vidare till IKEA, Alex sov vidare. Hon fortsatte sova när vi gick vidare till City Gross och hon sov när vi kom hem också. Jag är stolt över att jag lyckades fälla ihop vagnen och jag är stolt över lillan som höll sig lugn, hon brukar skrika en stund i vagnen annars.
 
Sist men inte minst fick vi VLT gratis idag och gissa vems födelseannons vi hittade i den? Jo Alex såklart, gjord av yours truly. Tror det var ödet att det var just idag som de gav bort tidningen så nu kan alla i Västmanland kika på Alex annons. På nätet finns samma annons men med en bild till.
 
Peace!

Faster Linda och Alex

Idag kom faster Linda på besök, hon hade med sig fina presenter till sin brorsdotter. Det var trevligt att träffa henne igen, det var ju ett tag sen...
   
 
Annars har dagen varit seg, jag har inte alls fått sova mycket och magen krånglar på både mig och bebben. Kan bara hoppas att morgondagen blir bättre.
 
Peace!

Helgen v. 42

* Idag fick Alex finbesök av "mamoster" Maria, hon hade med sig en jättefin filt till den unga damen som tyckte om att ligga i hennes famn.
 
 
* Igår tog jag och morsan med oss lilla Alex på en långpromenad i regnet fram till Lidl. Fick skavsår på två tår på vänstra foten men annars gick det bra, Alex skrek inne i affären men var tyst på vägen, typiskt, hehe.
 
Peace!

Igår bland annat

Igår var Alex första gång hos BVC på Råby, mamma skjutsade oss till Lena som hälsade oss med ett varmt leende. Hon vägde sötnosan som nu ligger på cirka 3800 g, hon följer sin växtkurva och som Lena sade: hon är precis lagom. Det är min dotter det, lilla tjejen lagom, hihi. Mätning gör vi nästa vecka.
Vi åkte hem, sötnosan fick mat och sedan gick vi till affären. Hon skrek hela tiden tills vi var klara och packade i varorna, DÅ gick det minsann bra att somna, haha!
 
Hämtade även ut Liberos startpaket som jag efterfrågade förra veckan. Libero låter ju alla BB:n i Sverige ge ut dessa startpaket om sjukhusen vill men tydligen vill inte vårat i Västerås. Jag hade läst att andra frågat efter dem direkt till Libero i efterhand och fått dem så jag provade och skickade iväg ett mail, fick ett trevligt svar tillbaka och startväskan inom ett par dagar. Tack så mycket Libero, det var snällt av er!
 
Igår kväll provade jag även bärsjalen igen (hade bara testat den en gång på BB) och den här gången gick det mycket bättre. Lilla Alex verkar trivas i den förutom att hon blir lite varm om jag sitter stilla för länge men då tar jag mig bara en liten promenad runt i lägenheten så är det problemet löst. Hon har blivit mer kinkig och därför vill hon inte ligga i vagnen eller ens i sängen bredvid mig när jag vilar, hon vill att man håller henne och det är tröttsamt att göra det 24 timmar om dygnet, bärsjalen hjälper verkligen till där då jag får mer rörlighet utan att hon blir upprörd.
 
Idag kom mammas efterlängtade fortsättning på George R. R. Martins bokserie, Kråkornas Fest, i pocketformat (som vi föredrar i den här familjen). Jag hade förhandsbokat den och tänkte först ge henne den i julklapp men så kom jag på att hon faktiskt har haft namnsdag och kommer ha en namnsdag till innan jul så nu ska hon få boken i en enda sammanslagen namnsdagspresent istället. Ikväll är hon iväg hos en jobbarkompis på middag så hon får boken imorgon. Hon lär hinna läsa ut den innan hon ska till jobbet på måndag om bara jag och Alex lämnar henne ifred, haha.
 
Peace!

Alex 2 veckor!

Idag är min älskade dotter 2 veckor ung!
 
Fick ett paket från Gerd, ringde upp henne och tackade så hemskt mycket för de fina kläderna. En mysig överraskning.
 
Tove tittade förbi på kvällen med sin mamma när de var i krokarna.
 
 
Tove kom med fina gåvor till lillsessan:
 
Imorgon ska vi till BVC med moder jord, jag hoppas på lovord som förra gången sköterskan träffade Alex.
 
Peace!

Alex och bvc-sköterskan

BVC-sköterskan Lena var här i torsdags och träffade Alex för första gången, mötet gick jättebra - Alex sov sig igenom all information som en dödstrött mamma Viggo försökte komma ihåg. Lena är supertrevlig och jag hoppas verkligen att vi inte kommer behöva byta. Hon vägde Alex, nu är stumpan 3470 gram "tung", en ökning på 90 gram så nog får lillan i sig all mat hon gapar efter. Jag fick även veta att Alex första "poäng" efter att hon fötts blev en tia och att det är ovanligt så här har ni en megastolt morsa med en tia till unge, hihi. Lena fick även mitt humör att gå lite uppåt, jag har ju problem med att slappna av och sova men hon peppade mig. Jag vet att de första veckorna är tuffast men jag ska göra mitt bästa.
 
Här kommer lite bilder på fröken Alexandra Danielsson, enjoy!
 
På väg hem från BB, kolla vad jag har på foten (virkade "Converse" av mormor) I bilen på väg hem under Tummen-filten 
I sängen under mormorstäcket
I mitt nya nattlinne
 Dagens outfit
 
Peace!

Alex 1 vecka "gammal"


 
Bjuder på en "dagens" bild på mitt lilla extrahjärta.
 
Peace!

Snabb update!

Ja det får bli en snabb update, bebisen behöver min uppmärksamhet, för att kort informera om förlossningen och lilla Alexandra som kom till världen i onsdags klockan 09:17.
Hade väldiga värkar som började på tisdagskvällen och som blev mer intensiva under natten till onsdagen. Efter att ha ringt förlossningen två gånger och försökt stanna hemma så länge som möjligt (stod i nästan en timme i duschen och blev till ett russin) skjutsade mamma in mig till förlossningen klockan 07:15, var då öppen 7 centimeter! Jag trodde jag skulle få lite smärtstillande och sedan åka hem och försöka sova men icke sa nicke, jag blev inlagd och en timma senare kom de första krystvärkarna. Fick prova lustgas men det gav mig bara panik så till slut blev det en "naturlig" födsel. Lilla Alexandra var frisk och kry när hon kom och barnläkaren som tittade på henne på fredagen sade att hon är mycket stark och mår alldeles utmärkt. Jag fick många komplimanger på BB om hur fin och duktig hon är, hjärtat svämmar över av stolthet. Jag förstår nu alldeles utmärkt varför föräldrar skryter om sina barn, för mig finns det ingen finare än min lilla dotter. Amningen är fortfarande lite knepig och lillan är bestämd av sig men nu är vi hemma och jag tror att det bara kommer bli bättre, positivitet är nyckelordet!
Nu ska här ammas, måste sluta. Bilder och mer kommer senare.
 
Peace!

2:a oktober

Tjo!
 
Vaknade tidigt imorse med den där "mensvärken" från förut som jag skrev om. Trist men bara att bita ihop, tänkte jag och försökte somna om. Dock visade det sig svårt då mensvärken hängde sig kvar trots Alvedon och mer vila. Mensvärken försvann för att sedan komma tillbaka med ungefär 15 minuters mellanrum. Kan detta vara förverkar, är jag i latensfasen? Det tror jag banne mig för nu är det kväller och ingenting har förändrats. Förra gången gick "mensvärken" över men hela dagen har jag haft denna smärta från och till. Jag tror inte att jag kommer föda inom en snar framtid (läs: 12 timmar) men jag hoppas det går någorlunda snabbt, vill inte ha såhär ont i flera dagar som vissa gravida verkar ha.
 
Sims3-spelet från CDON.com kom idag, lite ironiskt med tanke på att jag troligen inte kommer hinna spela det så mycket men det hjälpte mig igenom smärtan.
 
Fick ett ryck på eftermiddagen och gjorde äppelrutor för första gången av äpplen vi fick gratis från City Gross, tack tack. Hittade ett recept på nätet som jag modifierade lite utefter hur jag ville ha det. Morsan tyckte de var goda, vi provsmakade varsin innan vi stack iväg till ICA Maxi Erikslund, nyss åt vi varsin ruta med vaniljglass, gudars så gott!
 
 
Nu ska jag fortsätta titta på Svenska Hollywoodfruar med moder jord.
 
Peace!

1:a oktober

Okej, nu kommer jag få en oktober-unge, ett höstbarn i den mellersta höstmånaden. Jag tycker om hösten (innan allting har dött och allt blir grått), har inga problem med att hen kommer nu. Du är så välkommen så älskade Alex.

Ikväll är det premiär för den svenska versionen av Project Runway, jag och morsan ska kika på det nu och se om det är någonting att titta på. Vi blev båda så glada när Anya Ayoung-Chee vann amerikanska Project Runway säsong 9, jag är lite småkär i henne, hon är sååå cool!


Peace!

RSS 2.0