Mat + ESC + Mors dag

Brände mig rejält i fredags på fritids, var ute hela eftermiddagen utan solkräm och det fanns mycket liten skugga. Duschade när jag kom hem och smörjde in mig med “after sun”, doften påminner mig om solsemestrar med morsan, härliga minnen!Lagade för första gången en riktig paj i lördags, den blev hur mumsig som helst och jag är jättestolt.Bakade sedan hallongrottor, även dem blev lyckade, en bra matlagningsdag med andra ord.På kvällen var jag till gravarna med mor och moster. Lollo fyllde ju år i början av Maj och imorgon är det Mors dag så vi hade med oss blommor till alla. Det såg mycket fint ut vid båda gravarna.Loreen vann Eurovision Song Contest i lördags, aaaah!!!
Jag har på ett sätt bojkottat Melodifestivalen och den internationella tävlingen förut på grund av att jag tycker att de bara vill tjäna pengar och att musiken alltid håller en dålig standard (de jag gillat har aldrig gått till final). Men i år har jag och mamma var mycket engagerade och vi gillar genuint Sveriges bidrag, heja Sverige och Loreen! Nästa år kanske vi sitter och tittar på ESC-finalen på plats!

Igår var det Mors dag, mamma firades med frukost på sängen och fick även ett kort jag gjort med fritidsbarnen samt en söt kaffekopp. På lunchen fixade jag i ordning en picknickkorg och så åkte vi till Skantzen i Hallstahammar. Där satt vi i både sol och skugga i drygt 2 timmar och åt, läste våra respektive böcker och fikade. Mycket mysigt!
Peace!

Ps, nu var jag väl ändå inte snål med bilderna? Hehe.

Helgen + räkningar

God afton mitt herrskap!

Från onsdagskväll till söndagskväll hade jag en mycket prominent gäst hemma hos mig, nämligen Wheevil! Vi gick på bio i torsdags med morsan och såg "Dark Shadows" med bland andra Johnny Depp och Helena Bonham Carter, rekommenderar den varmt. I fredags hängde vi med Liz och Xindea på Donken hela dagen och spelade bland annat UNO, superroligt! Helgen kom och morsan fick äntligen se den sista delen av Harry Potter sagan, hon tyckte nog att den var helt okej, Wheevil satt och snyftade nästan hela tiden, stackaren. Vi hann även planera lite kring våra karaktärer på SH och jag blev inbjuden som andrepilot i hennes släkt så nu är jag ägare till hälften av Van Der Zee, en holländsk magikersläkt, tjoho!

Ikväll betalade jag för första gången mina egna räkningar via Internet, med vägledning av morsan förstås, tack så mycket. Det kanske känns lite sent att börja nu och inte tidigare men de som känner mig vet att jag gör saker i min egen takt. Det var först vid 22 års ålder som jag började växa upp på riktigt och ta mer ansvar. Jag blir ju snart morsa själv och då vill jag kunna klara mig själv också. Dessutom har jag haft turen att ha en väldigt förstående och älskande mamma, utan henne hade jag nog inte varit Viggo. Hur som haver, nu är de efterskickade kläderna till Alex här hemma, ska ta lite bilder sen och lägga upp här så att folk som är nyfikna kan titta.

Just ja, höll på att glömma, om allt går som det ska kommer jag och mamma bege oss till Ullared för första gången den 2/6! Det ser jag verkligen fram emot, vore synd om vi inte kunde bli minst 15 pers på den resan, det är vad som krävs för att bussen ska rulla ned till Gekås.

Nu ska jag tjöta med Kitty på Skype, ha’ de’, peace!

Mat, bland annat

Idag har jag nyst hundra gånger känns det som, kraftiga nysningar också som gör ont ända in i bäckenbotten, stackars Alex. Stannar hemma från praktiken idag och pysslar om mig själv *snörvel*

Har återupptagit min passion för matlagning och denna festmåltid bjöd jag min kära mor på igår, det är mjölpudrad lax med citronpeppar stekt i smör, citronsaft och vitt vin (matlagningsvin dock), sedan beströdd med räkor. Det andra är potatis- och äppelgratäng (receptet går att hitta här: http://www.vegetariskhusmanskost.se/recept/potatisochapplegratang ) och så en grönsallad. Mycket mumsigt, morsan gillade till och med laxen och hon brukar undvika fisk som smakar fisk, haha.Peace!

JAG ÄR GRAVID!!!

Ja gott folk, rubriken ljuger icke, jag är på tjocken!
Graviditetstestet visade positivt 13:e februari men jag och Christian ville hålla det hemligt tills det hade gått en tid för man vill ju inte bli glad och planera för mycket för att sedan få missfall. Sanna, som samtidigt blev erbjuden gudmorplatsen (som hon tog) fick veta först, samma dag, skickade nämligen en bild på grav.stickan. Bilden och erbjudandet mottogs med jubel och tur var väl det, hehe. Morsan fick veta nyheten som tvåa, hon fick nämligen grav.testet på Alla Hjärtans Dag, hihi! Sedan kom Tove som nummer tre, hon satt och glodde på mig i nästan fem minuter innan hon kunde öppna munnen, hehe, det var komiskt. Jag överrumplade henne, stackarn, men efter ett tag kunde hon glädjas åt nyheten.

Igår var det ultraljud och både jag och Christian var nervösa. Men allting gick bra, det visade sig att Alex är helt normal, allting funkar som det ska och jag behövde inte oroa mig för att bli gravid så snart efter min viktoperation (7 månader). Alex har lyckats få i sig allting hen ska hittills, det är en stark bebis det där och redan älskad av så många. Ja vi kallar bebben Alex eftersom vi inte tagit reda på könet. Både jag och Christian är ganska genusmedvetna och Alex är könsneutralt tycker vi. Blir det en tjej ska hon heta Alexandra Elisabet Louice och blir det en kille ska han heta Klas Daniel Alexander! Barnmorskan skrev ned vad hon tror är könet på en lapp som hon sen klistrade igen i ett kuvert så vi kan ju få veta om vi vill, men vi ska vänta ett tag först. På ultraljudet vinkade Alex till oss och visade bland annat upp sin ena stortå, men den där lilla handen kommer jag för alltid minnas och älska tills hjärtat brister.

Skriver kanske mycket dravel nu enligt vissa men jag är euforisk, idag släppte nämligen jag och Christian bomben för resten av världen och den mottogs med mycket kärlek och många gratulationer, helt underbart! Vissa tycker kanske inte att man ska bli förälder när man är i min position (inget jobb och bor hemma) men jag, Christian och mamma har redan gjort upp om en plan så folk behöver inte tänka på barnets bästa, det har vi redan gjort.

Här kommer bilderna på underbara ungen Alex Danielsson!Peace så länge, ska försöka hålla bloggen uppdaterad nu när hemligheten är out there!

RSS 2.0