Wow...

Idag fick jag hem beställningen från CDON.com men gissa om jag blev besviken när det visar sig att de glömt packa ned ett av Sims3-spelen jag beställt (det var dessutom det som jag mest sett fram emot, "Leva livet").
Man kan tydligen inte ringa till dem men jag skickade iväg ett mail, jag hoppas att jag får spelet nästa vecka men om jag har tid att spela det då är en annan femma. Dock ska de få lite beröm för att de skickar med en rabattkupong på 50 spänn, alltid någonting...
I paketet låg i alla fall min efterlängtade Eclipse-box, den gjorde mig en aning gladare. För 49 kr fick jag inte bara filmen utan även vykort med snygga motiv, en plansch, en kopia av Bellas förlovningsring samt två skivor extramaterial, alltihop i en snygg box. FYRTIONIO kronor! Hur sjutton kan den vara så billig när Twilight-filmen kostar 59 (från samma ställe)?!
Boxens framsida Boxens baksida
Ringkopian som jag kan ha trots mina korvfingrar, hehe
Lite av innehållet
 
Har blivit besatt av Naruto igen, är inne på säsong 9 av Naruto Shippuuden (animen). Så spännande och samtidigt så sorgligt!
 
Fick ÄNTLIGEN svar av Ann Ljungberg idag efter att ha försökt få tag på henne i ett halvår! Jag använde henne som lektör till ett av mina manus förra hösten men fick vänta oändligt länge på att få manuset tillbaka. Tyvärr innehöll inte samma mail sammanfattningen hon även lovat att göra av min story. Idag skrev hon att hon skickade den i våras?! Oavsett så är det ett halvår senare än hon lovat mig den och varför har hon inte svarat på mina mail och pm på facebook tidigare? Ursäkter och undanflykter, jag blir så trött på människor som lovar runt och håller tunt.
 
Vill avsluta detta inlägg positivt i alla fall och det får bli med en bild på en underbart god måltid jag gjorde till mig och morsan i måndags: vegetarisk schnitzel med pommes frites, bearnaisessås, kapris, anjovis och sallad, mumma!
 
Peace

Alex BF-datum idag! (27/9)

Idag är jag 100% gången i graviditeten, idag är Alex beräknad att födas. Dock känner jag inte av några förlossningssymptom så troligen blir det en annan dag. Hänger inte läpp för det, Alex kommer ut när hen är redo, hittills har ju jag och bebbe mått bra under graviditeten så det brådskar inte för varken mig eller hen. Däremot får jag ändra hens födelsedatum på till exempel Libro-klubbens hemsida och www.familjeliv.se sen, får inte glömmas bort!
 
Min älskade Kitty har under min graviditet använt sig av en gravid-app på sin mobil och har uppdaterat mig veckovis vad som hänt med min egen kropp men såklart mest hur fostret har utvecklats till en liten bebis. Hon har verkligen stöttat mig och engagerat sig, fast det är ju bara bra med tanke på att hon är utsedd till gudmor och "moster", hihi.
Den här bilden skickade hon till mig inatt *kärlek*
 
Sist och minst: en snabb uppdatering vad gäller Polly "Charter" som jag köpte igår: ingen höjdare, finns godare Polly-smaker där ute.
 
Peace!

Gravidbegär

Fick ett sånt sug efter zoo-godis så jag drog med mig mamma ut i spöregnet till ICA.


Köpte även "Brio, frukt original" och en ny Polly-smak "Charter", ska smaka dem sen när jag knaprat i mig de röda aporna, hehe.
 
 
Imorgon är Alex bf (beräknad födsel), får se om ungen tittar ut då. Nu kan hen i alla fall bara bli Våg, det kommer bli häftigt eftersom jag är Vattuman och mamma Tvilling - dessa stjärntecken är alla lufttecken, tre av tre, BINGO!
 
Vågen (23/9 - 23/10):
 
Den som är född i Vågens tecken trivs i glada och festliga sammanhang. En social, utåtriktad natur med god förmåga att knyta kontakter. I relationer och samarbete är Vågen diplomatisk och hänsynsfull, rättvis och välmenande. Vågen är mån om att göra ett gott intryck och är svag för smicker. Uppmuntran och gemenskap är viktigt för denna tillmötesgående, charmiga karaktär.

Skönhetsplaneten Venus styr över tecknet. Vågen har en dragning till festligheter av olika slag, glitter och nöjen. En livsnjutare med ett glatt sällskapsliv. Vågen är angelägen om att det ska väga jämnt i vågskålarna, inget får bli fel, å ena sidan men å andra sidan. Ambivalens och ibland dubbla budskap hör till bilden. Vågen kan ha svårt för att fatta beslut och är angelägen om att inte trampa andra på tårna.

Vågen har ofta god smak och intresse för kläder eller inredning. Att dekorera och pyssla faller sig naturligt för denna estet. Vågen tycker inte om bråk och stridigheter utan föredrar balans och harmoni. Det finns inte så många singlar födda i detta romantiska tecken. Om Vågen känner sig ensam dröjer det inte länge förrän tomrummet är fyllt. Tvåsamhet och gemenskap är viktigt för samarbetsvilliga, mjuka Vågen. En smula fåfänga hör till bilden. Vågen söker uppskattning och bekräftelse och har ofta ett fördelaktigt yttre.

Smidighet och anpassningsförmåga finns i stora mått. Vågen är lättsam, humoristisk och underhållande, men blir lätt rastlös och uttråkad av den grå vardagen. Vågen har gott om list och taktik, och inga svårigheter med att linda andra runt sitt finger. En flexibel natur med glimten i ögat!
(Från http://www.dagenshoroskop.nu/horoskop/stjarntecken/index7.html)
 
Peace!

Helgen v. 38

På fredagen kom mamma hem från jobbet med en stor kasse svamp, en blandning av trattisar och vanliga kantareller. Nu (i morse) är hon äntligen klar med dem, mer än hälften torkade hon och lite frös hon in, resten gjordes i ordning i olika maträtter. Samma kväll stekte hon några kantareller, bredde smör på hårt bröd och la på svampen, huvva så gott! En delikatess vi inte ofta får avnjuta eftersom vi inte är ute och plockar svamp årligen.
   
 
Dagen efter gjorde jag lasagne med trattkantareller i, mycket gott. Men ingen bild för den blev lite bränd ovanpå, hihi.
 
Under helgen som var hann jag och morsan med mycket, vi köpte en ny fönsterbräda på Bauhaus som hon satte upp i sovrummet/barnkammaren plus målade vid elementet så nu ser det riktigt snyggt och fräscht ut! Allt som saknas är egentligen en gardinstång men det är ingen brådska med det just nu.
Vi var även till KappAhl ute på Erikslund och köpte lite fina kläder till bebben, det var sjukt mycket folk där för de hade någon "helgfest" med uppträdanden, ansiktsmålning för barn och så vidare.
 
Igår (söndag) städade vi i mammas sovrum (där jag tidigare sov). Det var hur mycket damm som helst och sakerna låg huller om buller (eftersom exet tidigare hade flyttat omkring allt och inte brytt sig om att sortera eller ens slänga skräp!). Hittade lite intressanta saker som jag trott försvunnit för alltid, nu är det bara ett fåtal saker kvar att gå igenom där inne, sedan kan mamma börja göra fint. Så glad för hennes skull och stolt över att hon orkar hålla på, jag önskar att jag hade mer kraft och kunde hjälpa till mer. 
 
Idag var jag till barnmorskan, hon tror att Alex är "fixerad" vilket i stora drag betyder att jag kan föda när som helst. Det är lite oroväckande för nu måste jag hela tiden tänka mig för vad jag gör och vart jag befinner mig någonstans. Har även en molande "mensvärk" i höfterna så vem vet, bebben kanske tittar ut den här veckan!
 
Skickade ju efter föräldrapenningsansökan för ett tag sedan, fick tillbaka papperet jag ska fylla i idag - för ANSTÄLLDA. Jag är tyvärr inte anställd och ska ha en blankett för arbetslösa, så nu måste jag vänta ännu mer på att få rätt papper. Varför kunde de inte bara ha skickat med en blankett för varje situation, de borde ju se att jag får ersättning av dem för att jag går hos AF. *suck* Däremot ska de få beröm för deras kundtjänst, talade med två mycket trevliga kvinnor som båda kunde hjälpa mig med mina ärenden.
 
 

Update 20/9 -12

Det haglar ute! Vi kan börja med det. Jösses, hagel... var ett tag sedan jag var med om det (även om sommaren inte bjöd på något toppenväder i år).
 
Alex "mormorsfilt" är klar! Den blev färdig redan i förrgår. Kommer passa bebben ypperligt i spjälsängen, den är varm och fin.
Tyvärr gör bilden den inte rättvisa, den är snyggare än såhär!
 
Igår gjorde jag pizza till kvällsmat, med tacobrödsbotten, mumma!
Min banan-ananas-curry pizza
 

Mammas vegetariska tacofärs-tomat-rödlök-jalapeños-oliver-salsa pizza (serverades med tillbehören matlagningsyoghurt och guacamole)
 
Min banan-ananas-curry-rödlök-inlagd paprika pizza (den njöt jag av idag till lunchen)
 
Mammas champinjon-inlagd kronärtskocka-inlagd paprika-rödlök-oliver pizza
 
Alla pizzorna hade såklart tomatsås med basilika och riven mozzarellaost i botten! Kryddade även med oregano efter ugnstiden på cirka 5 minuter. Smarrigt värre blev dem i alla fall, rekommenderar!
 
Ikväll ska jag få kebabrulle av min snälla mamma. Tog en tupplur och vaknade med värsta begäret efter just kebabrulle, haha. Har dessutom blivit ofantligt törstig den sista veckan, ska höra mig för med barnmorskan om det nu på måndag då jag har min sista tid (!), om jag inte går över tiden förstås.
 
Såg två avsnitt av "En unge i minuten" idag på Youtube, jag hade helt glömt bort att det spelades in här på Västerås BB! Kände igen några ansikten, bland annat en barnmorska jag har träffat några gånger på Carema MVC på stan, superhäftigt!
Den här serien är inte lika "blodig" som vissa andra förlossningsserier (som till exempel "Förlossningskliniken" på TV4 Fakta, huvva). Nog för att jag är nyfiken på hur en förlossning går till men jag vill inte se ALLT och en del grejer skrämmer bara upp mig. Dessutom är det inte relevant för mig att veta hur de gör utomlands i till exempel USA, jag ska ju föda här, i Västerås!
 
Just ja, innan jag slutar: igår var hantverkaren här och satte upp den sista listen. Mamma och jag har diskuterat och vi ska troligen ta bort fönsterbrädan och ersätta den med en vit i trä, mamma ska dessutom måla runt elementet. Hoppas vi hinner med det i helgen, vill så gärna flytta in resten av mina grejer och då ska rummet vara helt klart först.
Kan i alla fall meddela att jag sover gott i min nya säng, tack mor, hihi.
 
Hörde även av mig till Ellos igår, har väntat sedan maj på att få hem filmen Eclipse. I juni skrev de att den inte fanns i lagret och att de inte visste när de skulle kunna skicka den till mig. Idag fick jag svaret på mailet: de har permanent slut på filmen och jag kommer inte få den. Tack för att ni berättade det! *muttrar*
 
Peace!

Besviken natt

Igår kom ju min nya säng och jag såg verkligen fram emot att använda den. Männen som kom med den var inte speciellt trevliga och mamma fick hjälpa mig sätta benen på sängen men den var i alla fall skön och snygg.
   

Det (stora) problemet var att under natten fick jag hemska "menssmärtor", tårna krullade sig. Sedan vet jag inte om jag inbillar mig eller om jag faktiskt fick några förverkar, så kallade Braxton Hicks-sammandragningar. Dock tog jag en alvedon, lade in en tjock kudde mellan benen och bet ihop.
Nu på morgonen har jag bara lite ont i ryggen men det kan bero på omställningen att gå från en tältsäng till en riktig säng. Har dessutom inga andra symtom på att förlossningen ska ha börjat, däremot vet jag inte om jag kommer orka gå runt med sådana där smärtor i flera veckor innan förlossningen sätter igång, jag hoppas Gud är god och låter mig slippa det. Det hade varit lite ironiskt om förskedet till förlossningen startat inatt för Kitty och jag pratade bland annat om "slemproppar" igår och dessutom har ju både hon och jag gissat på 19 september som Alex födelsedag. Jag fick det numret i huvudet när jag låg i sängen och drog mig en morgon, Kitty har valt det datumet utifrån en japansk kalender, hihi.
För att summera nu då: ingen förlossning, ingen bebis, jag mår helt okej.
 
Just ja, innan jag avslutar ska jag bara berätta att Shanghai Masters (snooker) är igång, dag två på Eurosport 2, yay! Förra gången det var snooker på teve gick det bara i tre dagar, de körde på i raketfart och flyttade dessutom allting till Eurosport ETT trots att snooker normalt visas på tvåan nu (just ettan har vi inte för jag sade till mamma när vi valde kanaler till boxen att tvåan var viktigast för där gick snookern!)
Hur som haver, sitter nu och tittar på min favoritskotte, Stephen Maguire, han förlorade nyss ett frame. Min andra favoritspelare ligger tydligen också under i sin match för tillfället, världsettan Mark Selby från England. Så nu sitter jag och njuter, saknar däremot Kim Hartman som kommentator, han är ju den bäste av dem och det är inte samma sak utan honom! *gnäll*
http://www.worldsnooker.com/page/ShanghaiMastersEvent/

Peace!

Helgen v. 37

Oj oj oj vad jag och morsan har jobbat hårt i helgen.
 
På fredagen hade jag ett möte på Råby Familjecenter där jag fick prata med en väldigt trevlig kvinna. Sätt där två timmar och pratade, det behövde jag tydligen och mådde ganska bra efteråt.
Hantverkaren skulle ha kommit men han dök inte upp, suck. Däremot ringde de från KungSängen och meddelade att de kommer med min säng imorgon (måndag), jippi!
 
Igår (lördag) fixade mamma ihop spjälsängen och moster kom hit för att hjälpa henne flytta tillbaka garderoberna. När de väl stod på plats kunde jag börja plocka in saker i dem igen men först var jag ned på stan och fikade på Café Brogården. Drack både en kopp kaffe och en Trocadero (det finns koffein i den drycken, hör och häpna!). Trots allt koffein behövde jag inte gå på toaletten förrän två timmar efter förtärandet, helt sjukt - ena stunden blir man kissnödig så fort man spolat efter sig och i andra stunden hinkar man i sig koffein och känner inte av det på flera timmar! Haha, helt kaiko!
 
Idag hjälpte jag mamma sätta ihop skötbordet, det visade sig inte vara så lätt när det fattades en skruv! Vi fick ge oss iväg till Bauhaus där en trevlig kille hjälpte oss hitta rätt skruv, vi fick två olika för att vara på den säkra sidan och han sade att vi fick dem gratis! Tack så mycket Bauhaus och buuu för Babyproffsen som säljer skötbord utan rätt antal skruvar i förpackningen! *morr*
Efter lunch har jag dammat och torkat sovrummet medan mamma klippte gräset, plockat in mer saker i garderoberna, varit till affären med mor, tvättat och nu på kvällen gjorde jag tacos med morsan. Supergott och en bra avslutning på en hyffsat positiv dag.
   
Morsan hittade alkoholfri Mojito på glasbanken, det är riktigt gott, allt man behöver är lite soda (sista bilden)
 
Peace!

Arbetat...

Har jobbat hårt idag, i sovrummet/barnkammaren har jag dammat, putsat och tvättat fönstret, dammsugit, torkat golvet, sedan sopat golvet, skakat mattor och placerat ut dem samt städat lite i ett annat rum. *puh*
Jag har till och med dammsugit upp en spindel, grattis till mig (de som känner mig vet vilken STOR spindelfobi jag har...)!
Efter detta slitgöra gick jag och köpte mig en kebab med bröd och gav mig en klapp på axeln som tack.
 
Skickade in moderskapsintyget till Försäkringskassan också så att jag kan börja ta ut föräldrapenning när jag går på "föräldraledighet" (från Arbetsförmedlingen, haha).
 
Hittade resväskan jag hade till Skottland, tydligen var den inte urpackad! Inuti hittade jag ett litet Loch Ness-monster (gossedjur) som jag lade i Alex vagn, en mugg, pennor och korsord, kakor (!) och mina älskade böcker jag helt glömt bort (köpta i Skottland)!

Ikväll kanske jag och morsan börjar sätta ihop Alex "möbler", vi får se om vi orkar, har i alla fall tagit in dem nu.

Imorgon kommer hantverkaren tillbaka och avslutar sovrummet med en list till, just nu ser det inte riktigt bra ut på ena långsidan av rummet, tapeterna går liksom in i väggen.

Ikväll kommer jag troligen bli klar med Alex mormorsfilt, bild kommer i ett senare inlägg.

Peace!

Gårdagen (11/9)

Jag förknippar datumet 11/9 fortfarande med terrorattackerna i USA, inte jättepositivt och en del av mig tänker att det är ett otursdatum, men igår motbevisade mig!

 

Mamma var ledig och jag hade gjort upp en lista med nödvändiga saker att få klart innan jag föder.

Låt mig börja från början på dagen:

- hantverkaren kommer hit och mamma går och klipper sig

- mamma och jag åker och hämtar ut ett paket med Liverpool FC-saker jag beställt

 

- vi åker vidare ned på stan, köper garn på Upplings till Alex babyfilt, käkar smarrig mat på Rob's Café i en schyst miljö med trevlig personal, letar efter babyböcker (av "mitt första år"-typen) och handlar behåar på Två Systrar (förut Twilfit, underbar personal där med!)

på stan stötte vi på en dobermann-hanne, han var hur mysig som helst och strök sitt huvud mot min mage (och Alex), åh vilken fin hund det var *suktar efter*

- vi svängde förbi Råbys Familjecenter också där jag bokade en samtalstid, de är verkligen trevliga där men jag har inte träffat Alex bvc-sköterska än, dock har Marie bara pratat gott om henne så jag hoppas att vi kommer komma överrens

- resan går vidare till Erikslund och Barnens Hus där vi hämtar Alex vagn samt regnskydd till den, en skötväska, två byxor till Alex och så Pampers gravidbox (gratis)
   

 

vagnen är lite svår att fälla ihop så det får jag och mamma öva på så vi kan få in den i bilen, hehe

- vi åkte till ÖoB där de hade förvånansvärt mycket intressanta saker till bra priser, till både min och mammas stora förvåning hittade hon en jättebra neutral babybok som hon köpte till Alex, den är så fin!

 

- vi tog en tur förbi KungSängen också och mamma köpte en fin säng till mig och en till sig själv, försäljaren var jättetrevlig och hade samma humor som oss (!), han sade att min säng skulle ta 3 veckor att tillverka och frakta hem, jag frågade om jag kunde få hem den snabbare och han sade att han ska försöka få den klar och levererad till nästa vecka - det vore ju underbart

- vi avslutade våran produktiva dag med kvällsmat på Donken medan det ösregnade utanför

Fy fan vad ont i kroppen jag hade när vi kom hem, känner verkligen av graviditeten. Inne på Rob's Café fick jag hemska "mensvärkar" men som tur var inga sammandragningar. Undrar hur Alex har det där inne, jag hoppas hen har det mysigt, hihi.

Idag har jag fortsatt vara produktiv, jag har målat Alex garderob för andra gången (men den kommer troligen behöva målas en gång till, suck)

 

tvättat två maskiner tvätt (hittills),

gjort i ordning barnvagnen och skötväskan (min BB-väska fixade jag i ordning i förrgår)
 

 

samt fortsatt på Alex mormorsfilt. Just nu lagar jag kvällsmat och bloggar.

Åh, just ja, sovrummet är klart!!! Jippi!
   

 

Hantverkaren kanske ska komma tillbaka och fixa till ett par småsaker men redan ikväll kan jag torka golvet och damma av så att jag kan börja flytta in imorgon. Visst, rummet skulle ha varit klart i fredags men som tur är har ju Alex inte tittat ut än så att det blev en fördröjning var ingen större katastrof.

 

Peace!


Bilder 120909

Okej, jag orkar inte skriva ett utvecklat dagboksinlägg så här kommer lite bilder istället och summeringar av vad jag pysslat med de senaste dagarna, enjoy!
 
Var till Erikslunds shoppingcenter i lördags med mor, köpte bland annat madrassen till Alex spjälsäng på IKEA samt lite köksartiklar, morsan köpte även handdammsugaren från Expert och jag var in och hämtade babypaketet från Kronans Droghandel.
 
 
 
Samma dag åkte vi även till ICA Maxi där det blev lite nya kläder till babyn samt blommor till gravarna som vi åkte till idag.
 
 
Mina älskade änglar som tyvärr inte finns hos oss idag
 
Idag har jag städat ur bilen, använt handdammsugaren för första gången (den funkar bra) medan morsan klippte gräset.
 
Har ju blivit virkgalen igen och påbörjat två nya projekt, här kommer en försmak:
     
 
Imorgon kommer hantverkarna hit och förhoppningsvis blir de klara också, de dök ju inte upp i fredags heller, morr.
 
Avslutar detta inlägg med en bild på morsans och min mat för idag:
 
Peace!

Produktivitet

Detta har hänt sedan förra inlägget:
 
* I söndags kom moster hit med sina två barn, vi fikade och firade min äldsta kusins 13-års dag i förskott. Han fick presentkort på Gamestop och godis. Han hittade en gammal spelkontroll morsan köpt till mig förut som jag aldrig använt, han ville gärna ha den så den fick han också, har ändå inga spel att spela den med, haha.
 
Kakfatet med hemmagjorda bullar och "finska pinnar"
 
* I måndags kom hantverkarna hit och började renovationen. Jag var lite tveksam först, de verkade jobba så sakta, men det är bara min egen otålighet som jag måste jobba på, hehe. Igår lades golvet dit och imorgon kommer de för att sätta upp tapeten och listerna, sedan är det klart, yey! Bilder kommer när allting är klart.
 
* Idag var jag fram till affären och hämtade ut babysjalen jag skickat efter från www.babydesign.se. Har även diskat och tvättat en maskin, känner mig duktig och stolt.
 
Den här har jag köpt, supernöjd! Hoppas bara Alex gillar den också, hehe
 
* Har återupptagit min babyfilt som jag har virkat mormorrutor till. Nu håller jag på att sätta ihop den men jag kommer behöva mer garn. Förhoppningsvis kan mamma få ledigt på tisdag och då kan vi åka och köpa mer garn samt även leta efter en bra amningsbehå. I helgen ska vi ju till Erikslund och shoppa lite men jag tror inte det finns några amningsbehåar där tyvärr.
 
Mycket jobb kvar men det går framåt
 
* Har fixat en liten widget till bloggen som du kan se på höger sida ovanför min profilbild. Den räknar ned dagarna till min beräknade förlossning, tycker den är superbra och cool!
 
* Fick ett sporrande PM på Facebook igår, låg hela natten och tänkte på de stärkande orden. Tack så mycket för omtanken och stöttningen, förhoppningsvis kan vi fortsätta hålla kontakten.
 
Nu ska jag fixa tvätten och sedan virka lite till.
 
Peace!

1:a september

Massor har hänt idag:
 
- mamma och jag var till Babyproffsen, nu har vi hyrt ett babyskydd för nio månader, bild kommer senare
- vi har handlat lite babyprodukter till Alex när hen ska rengöras samt en termometer
- trots mina tidigare protester har jag nu blivit Coop-kund och tänker fixa ett gratis babypaket från Kronans Droghandel, har snart kort i varenda affär, hihi
- hittat en liten handdammsugare på Expert (Erikslunds shoppingcenter) som morsan tänker köpa i helgen, då ska vi även köpa madrass till spjälsängen på IKEA samt hämta ut "babyboxen" från Kronans Droghandel
- mamma köpte födelsedagspresenter till min kusin Oskar
- hämtade ut "baby to be" - en liten kartong med gratis babyprover på Apoteksgruppen
 
Innehållet i "Baby to be"-kartongen
 
 
Morsan och jag var runt hela stan men vi fick mycket gjort, fick dock ont i både fötter och svank på slutet. Blir irriterad på min kropp som inte orkar med någonting längre (känns det som), fast det viktigaste är ju att kroppen funkar för Alex skull och hen verkar trivas väldigt bra, hihi.
 
Sist men inte minst, idag är första dagen på månaden september, den månad jag ska föda! 26 dagar kvar till bf (beräknad födsel) men vi får se när pyret vill titta ut. Läste någonstans att graviditetstiden är ärftligt så Alex kanske kommer två veckor för sent, det gjorde jag.
 
Peace!

RSS 2.0