Citronsockerkaka!

Jajamensan gott folk, nu har jag varit i farten igen och den här gången blev det en sockerkaka med citronskal i!
Den tog evigheter att grädda men blev till slut klar, smackar mumma!



Här kommer även en bild på min magge, där inne ligger Alex och sparkar på både revben och blåsa!



Peace!

Veckan som gått

* Alex har fått en vagn! Eller ja, snart i alla fall, den ska hämtas i början av September. Morsan och jag var på Barnens Hus i tisdags och det tog ett tag men till slut hade jag bestämt mig. Den är skitsnygg och jag är glad att jag ändå hittade en jag diggade så snabbt (vi var bara inne på ett ställe innan vi hittade denna).



* I fredags var det midsommar, den firades med mor, moster + Ottis hemma hos moster. Vi hade trevligt, maten var god och jag blev jättenöjd med min hemmagjorda vegetariska skärgårdssill (tack Kitty som tipsade om receptet som finns här: http://vegofamiljen.blogspot.se/2010/06/vegetarisk-sill.html)

Och såhär fint var vårat midsommarbord:


* Igår (söndag) tog jag och morsan en tur till IKEA, hon köpte nytt datorbord som ska stå ute i köket. Vi hittade även annat "smått och gott" och det slutade med att Alex nu har en säng också!



Peace!

Skolavslutning + Cinderellakryssning

* I fredags var det skolavslutning på Tibbleskolan. Min tid hos klass 2b var således till ända. Det var en jättefin avslutning ute på scenen först, F-4 sjöng varsin låt, rektorn höll ett bra tal och det hela avslutades med att lärarna framförde en liten show - mycket uppskattat då en av dem härmade Loreen.
Min handledare sade att jag var välkommen tillbaka vilket känns jättebra, vill gärna komma och hälsa på dem nästa termin om jag kan då (ska ju bli mamma i slutet på September).

Min utstyrsel dagen till ära
Klass 2b mixade med 2a

* I söndags bjöd jag morsan på en Cinderellakryssning. Vi åkte från ett regnigt Västerås och kom fram till ett någorlunda soligt Stockholm.
Skaldjursfatet till middag var gott, vi delade på ett för en person och det räckte gott och väl (speciellt då mamma senare bjöd på efterrätt som var himmelsk!), hummern var helt klart godast.

Vy från vårat hyttfönster, 10:e våningen!
Mumma!
Huuummeeer!
Mamma med (krabb)klorna framme, hehe

Efterrätten jag åt var Åländsk grägglass med färska jordgubbar och bären var lika söta som glassen, fy sjutton vad jag och Alex tyckte om det! Mamma beställde 6 olika små desserter och var mycket nöjd med sitt val, visst ser det fint ut?

Himmelskt gott, önskar att jag hade kunnat äta en portion till!
Mammas fina 6 små desserter

Efter maten shoppade vi lite i Taxfree, jag köpte Converse-väskan jag längtat efter så länge och upptäckte att de säljer Conversed-dojor för 499 kr!!! Tyvärr hade jag redan köpt nya skor i Ullared för 649 kr, snacka om att känna sig snopen.
Köpte även en jättesöt sparkdräkt med tillhörande dregellapp till Alex, svindyrt men också ett fint märke, .

Mina nya dojor från Ullared, me love!

Kvällen avslutades på Hornblower’s pub till tonerna av trubadurduon TFT - Två Feta Trubadurer. Visserligen från Blekinge (inte mitt favoritlän) men väldigt underhållande.  

Två Feta Trubadurer

På morgonen nästa dag njöt vi av en god frukost med en vacker utsikt. Vi mötte även Birka Cruises på vägen ut från Mariehamns hamn.

Första etappen, hehe
Skepp o'hoj!

Efteråt tog vi en snabbis förbi Taxfree och innan vi klev av hann vi lyssna på TFT på puben igen. En räkmacka klämde vi i oss under tiden men den glömde jag ta bild på, hehe.

Det var en svinbra resa, för en gångs skull hade jag råd att bjuda morsan och ge henne en rolig upplevelse, det betyder mycket för en 24-åring som fortfarande bor hemma och aldrig har saknat någonting under hela sin uppväxt.
Tack till vädergudarna som underlättade vistelsen på båten också, det var soligt och fint på vägen hem.



Peace!

Solbränd, bigarråer samt födelsedagsmiddag

Nu tror ni kanske att jag har slagit i huvudet eller blivit besatt av en alien men icke sa nicke, jag kände helt enkelt för att skriva ett inlägg idag också, så det så!

* Brände mig rejält i solen idag.


Detta är mitt vänstra knä men fötterna är värst, fy fan vad de kliar och gör ont, huvva! Var ute under hela eftermiddagen idag på praktiken. Skultunabadet ser riktigt najs ut och ungarna hade kul, det var toppen.

* Träffade morsan nere på stan efteråt, vi gick till restaurangen Indigo och käkade tapas. Jag velade länge med mitt val, det mesta var kryddstarkt och lockade inte men servitrisen var riktigt hjälpsam och till slut kunde vi beställa. Jag käkade små knyten med fisk och skaldjur i och till det serverades en chiliaioli som hon snällt bytte ut till en vanlig aioli, supermumma! Morsan tog tre olika tapas, vitlöksbröd som tyvärr inte höll måttet (smakade inte vitlökt helt enkelt!), starka champinjoner i chilivitlöksmarinad samt räfflade potatischips med en het paprikaröra till.
Morsan fyller ju 51 år idag men trots det var det hon som bjöd mig, alltid generös min mamma! Hennes födelsedagsmiddag blev lyckad men först fick hon frukost på sängen imorse, jodå, jag är inte helt värdelös som hennes unge.

*Till sist kommer det en bild på bigarråer, saftiga och goda.


Inhandlade av yours truly tillsammans med lite annat smått och gott som vi ska avnjuta här hemma framför fotbollen ikväll, Sverige möter ju Ukraina i fotbolls-EM. Heja Sverige!

Peace!

Langos, "Väntar barn" och morsan <3

* Jag har gjort hemmagjorda langos ikväll!
Smeten/degen var lite tricky att få till och det tog ett tag innan jag fick kläm på själva frityrandet men det blev gott, dock blev vissa en aning för tjocka. Luktade frityrolja efteråt men det gick bort med en go' och varm dusch.

Friterar
Färdiga langos
Mammas, mumma!

* Har snart läst ut boken "Väntar barn" som barnmorskan gav oss förra gången vi var där. Den ska vara utläst till på tisdag då vi har tid hos henne igen. Boken är spännande och ger ny (och ibland skrämmande) information, funderar på om jag ska köpa någon extra bäbisbok eller om jag är nöjd med informationen som finns i "Väntar barn" och det jag kan hitta på nätet.

* Alex är väldigt aktiv nu för tiden, hen "knuffar" runt i magen på mig titt som tätt och ibland med längre uppehåll. Speciellt mycket aktiv är ungen när jag är trött eller hungrig, hehe.

* Snart ska morsan och jag kolla på "Snygg, Sexig och Singel". Vi har börjat med filmkvällar på helgerna, hon har dessutom semester som börjar nästa vecka så då kan hon vara uppe extra länge ikväll, hihi. Morsan fyller även år imorgon, 51 år ung blir tantalonan. Det ska såklart firas med frukost på sängen och så har jag köpt en Cinderella-kryssning som present till 'na. Kan jag så skämmer jag gärna bort mina nära och kära och tack vare pengarna jag nu får från Arbetsförmedlingen (läs Försäkringskassan) hade jag råd att ge bort en sådan dyr present till en av de viktigaste personerna i mitt liv.

Peace!

ULLARED!

Oj, oj  vilken resa jag var med om i helgen.
Morsan och jag åkte iväg till Ullared halv tolv fredag kväll och hade 10 timmars shopping i Ullared under lördagen innan bussen åkte hem med oss klockan fem på kvällen. Vi var dock inte hemma förrän halv ett på natten, då var vi båda glada men supertrötta.
Eftersom vi kom dit när Gekås öppnade klockan sju på morgonen var det inte fullpackat med folk på en gång, ganska skönt. Vi var klara runt tio och sedan var vi in en snabbis på eftermiddagen innan vi skulle hem. Stod då i kö i 30 minuter, det var drygt.



På Gekås handlade jag bland annat en tröja och dvd-filmer men mest blev det såklart saker till Alex, mycket Barbapappa för det hade de mycket av till min stora förtjusning!

Två fulla STORA kassar

Mammaklädesavdelningen var en STOR besvikelse. Det var enbart några ställningar i ett hörn, på dessa ställningar hängde tantkläder och kläder för vår och höst, fult och opraktiskt med andra ord.

Det fanns många andra butiker i Ullared också, inte bara Gekås stora varuhus. Vi var runt och kikade lite efter att vi shoppat på Gekås (första gången) och fikat på Rasta.

Fiiiikaaaa

Vädret i Ullared var väl inte toppen direkt, visst sken solen på dagen men det blåste så in åt helvete, jag frös ända in i märgen.

På lunchen käkade jag och morsan på Harry’s, mycket gott. Mamma tog en aubergineburgare och jag fick chicken nuggets fast olagligt, bara 0-12 åringar fick äta det egentligen, hehe.

<- Mammas <- Viggos

Notan hamnade till slut på drygt 1.600 kr för min del och ändå fick jag då ett par pastellorangea Converse och Sims 3 Husdjur av morsan. Det är dyrt med barn, hehe.

Vill definitivt tillbaka ändå, gärna till jul. Då kan man köpa julklapparna där och förhoppningsvis hitta vinterkläder till en två månader ung bebis.

Peace!

Ps, dagen efter spelade vi två spel som vi köpte där borta, Ullaredsspelet var underhållande och "Lusen" var rolig, trots att det är från fyra år, hihi. Till mitt försvar ska jag påpeka att det såklart är meningen att Alex ska spela "Lusen" i framtiden, jag köpte således inte spelet till mig själv.

Shop till you drop!
"Lusen" (mammas lus, hon vann första gången)

RSS 2.0