Glad!

Jag har många saker att vara glad för och jag tänker inte nämna små negativa saker så detta inlägg osar av positivitet!

Första positiva saken:
Mamma har beställt årets första kryssning! Vi ska åka med Cinderella, denna tisdag bär det av och på onsdagen kommer vi hem. Jag är jätteglad och tacksam för morsan har inte mycket pengar just nu. Sedan behövs det hundvakt och då ställer morfar upp så han ska ha beröm också.
Det ska bli så kul! Det är två saker som jag vill få ut av den här kryssningen. Det första är att fira min födelsedag som infaller denna torsdag. Det andra är att det troligtvis blir sista gången jag kan till fullo njuta av ett smörgåsbord innan magoperationen. Jag ska ha jättekul och lovar härmed min mamma att jag ska spendera så lite tid som möjligt i hytten!
Andra positiva saken:
Mina tänder ilar inte längre! Mamma köpte en jättebra tandkräm, Sensodyne's Pro-Emalj! Rekommenderar den till alla som har ilningar i tänderna. Jag kan inte lova att det funkar för er men jag tycker att ni borde testa. Nu kan jag njuta av det jag stoppar i käften och behöver inte ligga och våndas på natten när jag inte kan sova på grund av ilningarna. Wiho!

Trejde positiva saken:
Jag är inne i någon sorts bok-frenzy. Läser just nu Pride and Prejudice and Zombies av Jane Austen och Seth Grahame-Smith. Jag har inte läst originalet och gillar egentligen inte zombies men den här boken är helt lovely! Är i mitten just nu och det är så spännande. Mr. Darcy har precis lämnat sitt brev där han tar upp två saker som Elizabeth anklagat honom för efter att han friat! Spännande!
Även om det var några veckor sedan nu så kan jag inte glömma Queen Victoria: Demon Hunter! Åh vad jag önskar att de kunde göra den boken till film, så himla bra! Favoriterna är Perkins och Brown-familjen (ni som läst vet vilka de är och ni som inte läst borde läsa den och ta reda på vilka de är).
Jag har skickat efter en ny order med böcker från Bokus, jag har flera här hemma som väntar på mig men det är någonting speciellt med att öppna en alldeles ny bok och lukta på den, smeka sidorna och titta på omslaget. *pirr i magen*

 


Fjärde positiva saken:
Svenska Hogwarts! *love* Det stället är superunderbart! Jag har börjat lära känna två nya filurer (spelare) samtidigt som mitt rollspelande är fullt igång igen. Det är bara en sketen lektion kvar i Försvar mot Svartkonster och sedan kan jag flytta upp Romeo Heart till tvåan! Mina andra gubbar (elever) har jag också fullt upp med. En del spelar jag mer än andra i dagsläget men jag planerar allas framtida liv, så ingen kan känna sig utanför. *pussar på SH*

Peace /V

Glaad!

Såg precis det efterlängtade nya avsnittet av Vampire Diaries! Herregud vad jag vad spänd på att få se vad som hände, och efter att ha läst spoilers om vad som skulle hända så satt jag som på nålar. Dock verkar det ha blivit något missförstånd för avsnittet jag såg har ingenting med det jag läste om på www.imdb.com, så jag kanske läste avsnitt tolv - jag har ingen aning. Men jag är glad att det jag fick veta inte hände för det gjorde avsnittet mer spännande, jag ska akta mig ännu mer för att läsa spoilers hädanefter. Åh vad jag älskar den här serien! Nu måste jag ju tyvärr vänta länge (tror det är en vecka) innan nästa avsnitt släpps i USA, fy vad hemskt! Såg även på TV6 att de tänker börja visa serien, första avsnittet går av stapeln den 11 februari. Det känns bra att veta att Sverige har lite god smak vad gäller teve-serier trots allt.


*
Fortsätter med sjätte säsongen av Degrassi: TNG. En superbra, kanadensisk tonårsserie om ungdomar på Degrassi High School. Jag har redan sett de fem första säsongerna och allt som allt tror jag det finns åtta inspelade säsonger hittills så än är jag inte riktigt klar. Jag var rädd att när de gamla eleverna skulle börja på college så skulle de försvinna från rutan men nej, man får följa deras liv fortfarande vilket jag tycker är superkul. I några av avsnitten är Nina Dobrev med, hon spelar för övrigt huvudrollen som Elena i Vampire Diaries.


*
Har börjat dricka vatten med frysta hallon i. Låter kanske konstigt men det är supergott! Vattnet får en svag smak av hallon samt att när de är frysta så kyler de ner vattnet som isbitar. Det är också gott att äta upp hallonen när man druckit ur, så det är mitt tips om man inte gillar att dricka vanligt vatten (vilket jag inte gör). Man kan såklart ha i blåbär, jordgubbar, ja vad som helst som är fryst!
*
Mina tänder har börjat ila konstant (konstig mening). Det jag menar är att jag har ilningar i mina tänder hela tiden och det gör mig galen! Hela veckan har framtänderna på den nedre tandraden "gjort ont" och nu har jag börjat köra med flourtuggummi efter varje måltid samt att jag rengör tänderna noga på morgonen och kvällen. Jag undrar om detta beror på att min förra piercing skavde ned tandköttet så att tandhalsarna blottades? Sista gången jag gick till tandläkaren så sade de inget om det, bara att jag borde se till så att piercingen inte orsakade mer skada. Den är nu borta så jag hoppas att jag räddade mina tänder i sista sekunden.

Peace /V

Andra inlägget för i år!

(I brist på bättre titel)

Körde Singstar med moster, Ottilia och mamma i lördags. Ganska kul, vi käkade innan och sjöng fram till efter tio. Vi gick igenom mosters nya Singstar-skiva: Pop. Jag lyckades bli Singstar 4 gånger med hjälp av min lagkamrat som ibland var mamma och ibland moster. Spelade även ett roligt spel med Ottis emellanåt, jag lyckades vinna men det är inte segern som är roligast, det är gemenskapen, right? *fniss*
*
Sanna skulle komma hit i februari men det verkar ha gått åt pipsvängen för hon har nada cash. Jag funderar på att sätta mig på Swebus-bussen och åka ned till Kalmar men vi får se hur det blir.
*
Har fått nya brillor! Jättesnygga (tycker jag) och ganska billiga, 995 med frakt. Charlie höll på att bita sönder dem när de for ned i brevinkastet men lyckades bara ta hål på själva glasögonfodralet, muhahaha!

Peace /V


Ottis med "huggtänder"    Singstar!
                

Nya brillor

Nytt år!

Hej då 2009 och välkommen 2010!

Jag har väntat med att skriva, dels för att jag varit lat och sedan för att saker hela tiden har hänt och jag orkar inte blogga varje dag, sorry.

Nytt år, som skrivet. Firade nyår hos morfar som vanligt med Gerd, Torsten, moster, Ottilia samt morsan. Morsan bjöd oss på en 6-rätters middag som hette duga! Det var jättegott!
*
Var på bio med morsan i söndags och såg Sherlock Holmes. Den var väldigt underhållande och jag rekommenderar den till folk som inte har några problem med att karaktärerna är lite annorlunda än tidigare gestaltningar. Robert Downey Jr och Jude Law är ett väldans bra par på vita duken och som vanligt får man alla svar på slutet i sann Sherlock Holmes-anda.
*
Läste ut Queen Victoria Demon Hunter sista dagen av 2009. Den boken är så himla bra (och det kommer från en som inte gillar zombies något vidare).
Just nu läser jag Pride and Prejudice and Zombies (!), en kul twist i den klassiska Jane Austen-sagan.
*
Jag har börjat följa två nya teveserier, Make it or Break it (ej i Sverige än) samt Lark Rise to Candleford (finns att se på svt play). Den första handlar om fyra tjejgymnaster som slåss med ”vanliga” tonårsproblem samtidigt som de tränar och försöker bli bäst på vad de gör. Den andra serien utspelar sig på 1800-talet på den brittiska landsbygden, man får följa 16-åriga Laura som får arbete på postkontoret samt alla karaktärer hon känner och möter.
*
Vad mer är nytt?
Jo, jag har skickat efter ett par nya glasögon, längtar ihjäl mig efter mina kompisar (inga nämnda, inga glömda) samt att jag inte har gått ned något i vikt så jag hoppas att min mag-operation kan infinna sig snart för jag är trött på att må dåligt!
*
Till sist men absolut inte minst: någon idiot till busschaufför prejade nästan av min mamma från en bro i början av januari. Hon jobbade natt så jag fick inte veta någonting förrän dagen efter för som tur var överlevde hon och kunde berätta vad som hände.
Det som gör mig fly förbannad är att chauffören, han/hon, envist skulle köra om morsan på en liten hal väg men inte slutade när den märkte att det blev för trångt. Nej, istället tryckte den på utav bara helvetet och skrapade förarsidan på mammas bil samt förstörde backspegeln. Om man orsakar en sådan skada så har man definitivt kört för nära! Det otäckaste var ju att de körde på en bro och att snö hade lagt sig så att det bara behövdes en tillräckligt hård knuff för att mammas bil skulle köra över broräcket och landa på vägen nedanför. Livsfarligt!
Jag har bett henne att polisanmäla chaufförshelvetet som inte ens stannade och kollade om hon fortfarande levde, jävla smitare. Är jag förbannad? Yes sir för jag vill att min mamma ska bli grå och gaggig och hinna se sina barnbarn innan hon far till himmelen!
Det är som morsan sade, det är tamejfan de professionella chaufförerna som kör sämst! Taxichaufförer vet man ju är idioter när de sladdar omkring på vägarna för att så fort som möjligt leverera sina kunder till anhalterna. Men tänk på att hastighetsbegränsningarna inte är MINST tillåtna hastighet utan HÖGSTA hastighet! Man ska alltid, om man är smart vilket jag vill tro att de flesta är, ha en hastighet som funkar för vägunderlaget. Även om det går att köra 90 på en snorhal väg så kan inte du förlita dig helt på att bilen klarar av alla kurvor, gasningar, bromsningar och så vidare. Du har även ett ansvar för medtrafikanterna och kan därför inte köra hur jävligt som helst. Så snälla, tänk på det när det är sånt här jävla väder som vi har nu med minus 20 grader och is överallt, var lite försiktig ute i trafiken.

Peace/ V


RSS 2.0